Ny runde i retsopgør mod finansmand: Bagmandspolitiet anker dom

Bagmandspolitiet har anket et af fire anklagepunkter om groft mandatsvig, som tidligere bestyrelsesmedlem af rigmandsbanken Capinordic Bank, Lasse Lindblad, blev frifundet for i byretten for nylig.

Lasse Lindblad forlader Østre Landsret i juni 2015 i forbindelse med erstatningssag mod den krakkede rigmandsbank Capinordic. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet har efter et par ugers overvejelse besluttet sig for at anke et af fire anklagepunkter, som Retten i Lyngby for nylig frifandt finansmanden Lasse Lindblad for. Anklagepunktet drejer sig om mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, som byretten ikke mente, at Lasse Lindblad kunne dømmes for.

Lasse Lindblad, som er stifter og tidligere bestyrelsesmedlem i den krakkede rigmandsbank Capinordic Bank, var sammen med  bankens tidligere direktør Henrik Juul samt en af Lindblads forretningsforbindelser Tom Glæsner Larsen tiltalt for i alt fem forhold. Henrik Juul blev frikendt for samtlige anklagepunkter, og Lasse Lindblad blev frifundet for de forhold, der handler om driften af Capinordic Bank og overtrædelse af lov om finansiel virksomhed.

Retten i Lyngby dømte derimod Lasse Lindblad og Tom Glæsner Larsen i Bagmandspolitiets femte anklagepunkt om skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, som blev takseret til to et halvt års fængsel. En dom som Lindblad ankede på stedet.

»Vi har i sidste uge anket i Capinordic-sagen. Der er i forvejen en anke i det forhold om skyldnersvig, som førte til domfældelse i byretten. Men vi har nu også anket i forhold til mandatsvig af særlig grov beskaffenhed,« siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, kaldet Bagmandspolitiet.

Anken fra Bagmandspolitiet drejer sig om en anklage om mandatsvig i forbindelse med, at Tom Glæsners selskab Toldbodgade 10 B lånte fem mio.kr. til KELL Development, som Lindblad dominerede. Lånet blev ydet, selvom Toldbodgade 10 B skyldte penge i Capinordic Bank. Toldbodgade 10 B's lån til Kell Development blev ydet i september 2009, mens Lasse Lindblad stadig sat i bankens ledelse og på betingelser, der var mere fordelagtige end Capinordic Banks udlån til Tom Glæsner Larsens selskab.