Lindblad og Larsen anker fængselsdom

Lasse Lindblad og Tom Glæsner Larsen anker byretsddom, som gav dem to og et halvt års fængsel for mandatsvig og skyldnersvig.

Lasse Lindblad og Tom Glæsner Larsen blev altså »kun« dømt for ét ud af fem tiltaleforhold. Lasse Lindblad påpeger i en pressemeddelse, som er udsendt af hans to advokater, at dette forhold ikke omhandle Capinordic Bank og ikke har  relation til banken, men vedrører begivenheder efter bankens konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere bestyrelsesmedlem i Capinordic Bank Lasse Lindblad og Lindblads tidligere finansdirektør i hans private koncern DKA,Tom Glæsner Larsen, anker begge byretsdommen fra tirsdag, som gav dem to og et halvt års fængsel for mandatsvig og skyldnersvig. Begge lægger vægt på, at de er frifundet i de fire tiltaleforhold, der vedrører banken.

Lasse Lindblad og Tom Glæsner Larsen blev altså »kun« dømt for ét ud af fem tiltaleforhold. Lasse Lindblad påpeger i en pressemeddelse, som er udsendt af hans to advokater, at dette forhold ikke omhandle Capinordic Bank og ikke har  relation til banken, men vedrører begivenheder efter bankens konkurs.

Ifølge Lasse Lindblad omhandler tiltaleforholdet indgåelsen af en kommerciel optionsaftale om en børsnoteret aktie mellem selskaber ejet af Lasse Lindblad og Tom Larsen. Domfældelsen skyldes, at byretten har valgt at opfatte optionsaftalen, som indeholdende et gaveelement, hedder det i pressemeddelelsen, hvor Lindblad udtaler:

»Det er mit indtryk, at byretten ikke i tilstrækkelig har forstået, hvordan almindelige optionsprogrammer fungerer, herunder at en sådan aftale både indeholder et risikoelement og en gevinstmulighed afhængig af kursudviklingen på den børsnoterede aktie. Forholdet har i øvrigt været prøvet i forbindelse med en omstødelsessag ved Retten i Holbæk, hvor retten kom frem til, at der ikke var et gaveelement. På den baggrund er jeg beklageligvis nødsaget til at anke dommen« .Lasse Lindblad har allerede anket dommen.

Tom Glæsners Larsens advokat Anders Nemeth har også anket. »Min klient og jeg er naturligvis tilfredse med, at der i det væsentlige skete frifindelse. Det enkelte forhold, hvor der skete domfældelse, er nu indbragt for landsretten, da der efter vores vurdering også bør ske frifindelse i dette,« skriver han i en mail..