Nu er den her - monstertelefonen!

Lenovo præsenterer gigantisk telefon, som nærmest kræver omsyning af ens tøj.

Man får desværre ingen fornemmelse af størrelsen på Lenovos nye Phab Plus-telefon, når man ser dette PR-foto. Først når man tager den i hånden, er man ikke i tvivl om, at den virkelig er stor. Foto: Lenovo Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Synes du, at Apples iPhone 6 Plus-telefon er voldsom i størrelse? Eller at den lidt større Samsungs Galaxy S6 Edge Plus er det? Så er det med at holde fast i håndtaget, når Lenovos nyeste flagskib, Phab Plus, skal løftes ud af æsken for første gang.

Den kinesiske teknologigigant, som sidste år købte amerikanske Motorola, er verdens største PC-producent og også ejer det fra Aldi-butikkerne så velkendte Medion-mærke, er nemlig klar med den hidtil største mobiltelefon, der er set. Phab Plus er på hele 6,8 tommer, og det er virkelig stort både at se på og at holde i hånden. Det svarer til en skærmdiagonal på 17,3 cm.

Til sammenligning er Apples »kæmpetelefon« af en iPhone 6 Plus på sølle 5,5 tommer, mens Samsungs nye Galaxy S6 Edge Plus sniger sig op på 5,7 tommer.

Lenovo går fuldt ind på den telefontype, der har fået kælenavnet »phablet« - en sammensmeltning af de engelske ord »phone« (telefon) og »tablet« (tavlecomputer) - og dækker over en mellemstørrelse mellem de to produkter. Ifølge Lenovo er det alligevel så beskedent, hvad man faktisk bruger af tid på at tale i telefonen. Derfor skal den i stedet være indrettet, så den har en størrelse, der kan bruges.

Phab Plus sprænger derfor alle kendte rammer. Den kommer i handelen inden for en måned til en pris på 299 dollars, hvilket - størrelsen taget i betragtning - lyder beskedent. Skærmopløsningen er i fuld-HD (1.920 x 1.080 pixler), hvilket ikke er prangende for et apparat, der må anses for at være egnet til at se film på. Det indbyggede frontkamera har en opløsning på 13 megapixler, bagkameraet på otte. Der er 32 gigabyte lagerplads. Phab Plus kan bruges på 4G-/LTE-mobilnettet og kan, størrelsen til trods, fortsat betjenes med én hånd, hvilket Lenovos ingeniører har lagt stor vægt på. Umiddelbart skal der dog store hænder til, ganske som der skal skrædder til at sy beklædningen om, da Phab Plus ganske enkelt ikke passer i nogen bukselomme.

Berlingske dækker IFA på www.b.dk/tech, www.business.dk/digital og i den trykte avis. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).