Novo Nordisk starter milliardbyggeri i USA

Pengene vælter ind i USA for Novo Nordisk, der nu har påbegyndt byggeriet af en enorm fabrik.

USA har længe været en pengemaskine for Novo Nordisk, og i de seneste år har den kørt i allerhøjeste fart. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har længe været en pengemaskine for Novo Nordisk, og i de seneste år har den kørt i allerhøjeste fart. For at kunne leve op til efterspørgslen har diabetesgiganten fra Bagsværd nu begyndt byggeriet af en enorm fabrik.

Det sker i byen Clayton i delstaten North Carolina ved siden af en eksisterende fabrik. Den nye fabrik får 700 medarbejdere, og byggeriet vil koste to milliarder dollar svarende til lidt over 13 milliarder danske kroner.

- Efterspørgslen efter god diabetesbehandling stiger i takt med den stigende udbredelse af diabetes i USA, skriver administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i en meddelelse.

- Jeg er stolt over at kunne tage det første spadestik til vores nye fabrik. Dette anlæg kommer til at spille en afgørende rolle i forhold til at imødekomme behovene hos mennesker med diabetes i USA de næste mange år, tilføjer han.

USA er verdens største og mest lukrative marked for medicin. Trods visse udfordringer har Novo Nordisk oplevet markant fremgang i landet de sidste mange år.

I 2015 omsatte Novo Nordisk samlet for 108 milliarder kroner, og 57 af dem blev tjent i USA.

Det danske selskab har en markedsandel på 38 procent i USA, der har et decideret fedme og diabetesproblem. I 2012 havde 29,1 millioner amerikanere diabetes ifølge American Diabetes Association. 86 millioner havde forstadier til diabetes.

Den nye fabrik skal lave ingredienserne til Novo Nordisk store håb for fremtiden, diabetesbehandling i pilleform, samt stoffer til eksisterende insulin.