Novo-finansboss venter ikke resultateffekt af successtudie i år

Det positive resultat af Novo Nordisks store Leader-studie, der viste, at diabetesmidlet Victoza mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, får ikke umiddelbar effekt på de finansielle resultater i indeværende år.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Det positive resultat af Novo Nordisks store Leader-studie, der viste, at diabetesmidlet Victoza mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, får ikke umiddelbar effekt på de finansielle resultater i indeværende år. ARKIVFOTO: Novo Nordisk
Læs mere
Fold sammen

Desuden er det for tidligt at sige, om det får effekt for Novo Nordisks langsigtede mål.
Det siger koncernøkonomidirektør Jesper Brandgaard på en telekonference fredag eftermiddag.

Jesper Brandgaard pointerede, at Novo Nordisk skal have udvidet indlægssedlen, og det sker i dialog med myndighederne og tager tid. Han venter derfor ikke en finansiel effekt i indeværende år.Derimod erkender han, at effekten kan være positiv i årene efter, men det er for tidligt at sige noget om endnu, da det kommer an på udfaldet af samtaler med sundhedsmyndighederne i både USA og Europa.
Novo Nordisks nye langsigtede mål, der blev annonceret i forbindelse med årsregnskabet, var en fremgang i driftsresultatet på 10 pct. i de kommende år mod tidligere omkring 15 pct.

»Det er vigtigt at huske på, at udfaldet af Leader-studiet og det sidste af de to såkaldte Switch-studier fra sidste uge, der måler antallet af tilfælde af for lavt blodsukker med Tresiba sammenlignet med Sanofis Lantus, ikke er medregnet i Novo Nordisks langsigtede forventninger,« fremhæver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank over for Ritzau Finans.

Novo Nordisk kom ikke med et nyt mål for overskudsgraden, da den ventes at forblive på det nuværende niveau på omkring 44 pct.

Efter at Novo Nordisk fredag eftermiddag offentliggjorde resultatet af Victoza-studiet steg aktien med næsten 10 pct., så værdien hoppede op til nær 1.000 milliarder kr.