Norwegian-strejke vil ramme danske afgange

Natten mellem søndag og mandag udløber fristen for en ny overenskomstaftale mellem Norwegian og flyselskabets piloter. Uden en løsning vil hundredvis af skandinaviske flyafgange blive aflyst.

Norwegians fly vil blive stående på jorden mandag, hvis ikke selskabet og piloterne når frem til en aftale inden midnat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

Hele weekenden har den norske arbejdsgiverforening NHO forhandlet en ny overenskomst med piloterne i flyselskabet Norwegian, og søndag eftermiddag forhandles der stadig.

Når de to parter ikke til enighed inden klokken 24 natten til mandag, strejker piloterne, og det kan betyde, at flere hundrede skandinaviske flyafgange fra mandag bliver aflyst.

»Jeg har ikke fået nogen informationer om nyheder i forhandlingerne, så nu må vi bare afvente og håbe på, at der kommer en løsning. Jeg har ikke nogen yderligere status lige nu,« fortæller kommunikationskonsulent i Norwegian Daniel Kirchhoff.

Norwegian flyver i fast rutefart mellem København og Aalborg samt mellem København og Karup, og fra Aalborg og København kan man ligeledes komme til Stockholm og Oslo.

Ifølge dagbladet.no vil omkring 600 piloter strejke, og det vil gå hårdest ud over flyselskabets skandinaviske ruter.

»Det vil komme til at ramme en del af de flyvninger, som drives ud fra vores danske, norske og svenske base, men hvilke ruter, der konkret er tale om, har jeg ikke nogen information om på nuværende tidspunkt. Vi har selvfølgelig en plan klar, men vi håber, at der kommer en løsning, så vi kan få vores passagerer af sted til tiden og til der, hvor de nu skal hen,« siger Daniel Kirchhoff.

Norwegian har 80 fly, og de opererer 383 ruter til 122 destinationer ifølge deres hjemmeside.