Norwegian-boss udlejer egne aktier til spekulation

Investorer, som ønsker at spekulere i at Norwegian-aktien vil falde, kan leje dem af selskabets egen topchef. Dårlig timing og et skidt signal at sende, mener analytiker.

Bjørn Kjos om strejken i Debatten NRK torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: 20520 Terje Bendiksby / NTB scan

Bjørn Kjos har ikke, som mange medier ellers skriver, solgt ud af sin egen beholdning af Norwegian-aktier i denne dramatiske uge for flyselskabet. Til gengæld udlejer Norwegian-topchefen aktier til spekulanter, der satser på fald i Norwegian børsværdi.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24 efter at have talt med Norwegians kommunikationschef, Anne-Sissel Skånvik. Sitet omtaler et beløb på mere end 400 millioner norske kroner, hvilket svarer til 350 millioner danske.

Bjørn Kjos' ejerandel af Norwegian ligger i selskabet HBK, men det har ikke solgt nogen aktier, fastslår Anne-Sissel Skånvik.

Derimod har HBK en udlånsaftale for Norwegian-aktier gennem Danske Bank og Nordea, fortæller hun.

Udlejning af aktier sker typisk til spekulanter, som spekulerer i et kommende aktiefald. De sælger aktierne i markedet i håb om at kunne købe dem tilbage billigere, når de skal tilbageleveres.

Det er meget usædvanligt, at topchefen selv leverer ammunitionen til denne form for spekulation mod et selskab, fastslår senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen i Sydbank.

»Det er ikke supergod timing, og uanset hvad er det ikke noget godt signal, og man vil begynde at spekulere i, hvem han har lånt aktierne ud til. Sidst Norwegian solgte aktier, faldt kursen kraftigt,« siger Jacob Pedersen, men understreger, at spekulationen selvfølgelig vil have modsat fortegn for topchefen, som regner med at få aktierne tilbage i en højere kurs, end han har udlejet dem til.

 

 

 

 

LÆS MERE