3F varsler sympatikonflikt med Norwegian-piloter

Det er blandt andet det personale, som fylder brændstof og laster bagage på flyene, som om to uger, holder op med at betjene Norwegian.

Jan Villadsen (3F Transportgruppen) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Om to uger kan Norwegian stå uden brændstof til flyene og uden folk til at pakke lastrummet med passagerernes kufferter, hvis det 3F-ansatte lufthavnspersonale går i strejke.

Det første varsel er udsendt fredag morgen. Det oplyser 3F i en pressemeddelelse.

af Norwegian

»Det er ikke hverdagskost, at en konflikt mellem ansatte og en virksomhed i et andet nordisk land kan brede sig til Danmark. Men ansatte i luftfarten er i øjeblikket udsat for et særdeles hårdt pres, når det gælder deres løn og ansættelsesvilkår. Og det kan hurtigt blive ansatte i danske selskaber, der får brug for sympati og bistand fra norske og svenske kolleger,« siger Jan Villadsen, der er formand for 3F’s Transportgruppe og for Nordisk Transportarbejder Føderation, i pressemeddelselsen.

Han oplyser, at Nordisk Transportarbejder Føderation opfordrer sine medlemsforbund i Norden til at støtte piloterne i Norwegian i konflikten om løn- og arbejdsvilkår for selskabets personale.

»Vi står i en situation, hvor flybilletter bliver billigere og billigere, imens konkurrencen bliver hårdere og hårdere, og flyselskab efter flyselskab sender regningen videre til sine ansatte. Den udvikling er vi blevet bedt om at hjælpe piloterne i Norwegian Air med at vende. De ønsker bistand til at sikre fair transport i stedet for et ræs mod bunden. Det har vi tilkendegivet, at vi vil støtte,« siger Jan Villadsen.

Torsdag var det serviceforbundet, hvis ansatte blandt andet varetager sikkerhedskontrol og rengøring i Københavns Lufthavn Kastrup samt pilote rog kabinepersonale i en række selskaber, som varslede sympatikonflikt med to ugers varsel.