Internationalt pilotforbund opfordrer til global boykot af Norwegian

Den traditionsrige pilotorganisation, IFALPA, opfordrer alle piloter i verden til at boykotte Norwegian, mens strejken stadig er i gang.

Strejken fortsætter i Norwegian, og nu får piloterne en magtfuld organisations støtte. Foto: Brian Bergmann/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Norwegians strejkende piloter for nu opbakning fra en stor spiller i flybranchen.

Det er det verdensomspændende pilotforbund, IFALPA, som har under 100.000 piloter under vingerne, der er ude med støtte til Norwegians skandinaviske piloter. Det skriver det norske nyhedsbureau NSB.

-piloter

Antallet af piloter uden fast ansættelse i et flyselskab er stigende, og Norwegian udnytter det ved at sende piloter på vikarkontrakter i Skandinavien, som er konfliktområde. Selvom Norwegian Pilot Union ikke er en medlemsorganisation, har flere af deres piloter valgt at være medlemmer hos det norske pilotforbund,« siger Fanie Coetze, som er vicepræsident i IFALPA.

fortsætter fredag

Piloterne i Norwegian har før bedt IFALPA om at blande sig i konflikten og sortliste piloter, som sagde ja til flyve for Norwegian, mens strejken pågår.

Fanie Coetze og IFALPA opfordrer til, at alle piloter afstår fra at hjælpe Norwegian med at afløse de strejkende piloter. Flere udenlandske pilotforbund har udtrykt deres støtte til Norwegian-piloternes krav.

Ifølge det norske nyhedsbureau har Halvor Vatnar, direktør i Norwegian Pilot Union, også sendt henstillinger til transportorganisationerne NTF, ETF og ITF, som er henholdsvis det norske, det europæiske og det internationale transportarbejderforbund.