Nordisk Film fortsætter spilopkøb

Reto Moto er den fjerde investering i år i danske og svenske spilfirmaer.

Nordisk Film har købt sig ind i skydespillet »Heroes & Generals«, som 12 millioner spiller. Foto: Reto Moto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordisk Film fortsætter med at købe danske computerspilfirmaer op.

Nu køber filmselskabet sig for 32 millioner kroner ind i det spilfirmaet Reto Moto, som står bag det gratis onlineskydespil »Heroes & Generals«, som har flere end 12 millioner registrerede brugere på verdensplan.

Det er Nordisk Films fjerde investering på spilmarkedet i år.

De 32 millioner kroner giver Nordisk Film en minoritetsaktiepost i Reto Moto, som har over 30 ansatte. Nordisk Film bliver dog den største enkeltejer med en andel over 33 procent men under 50 procent. Pengene skal sætte fart på mulighederne for at få fat i et internationalt publikum.

Reto Moto er stiftet i 2008 af nogle af grundlæggerne af den hidtil største danske spiludvikler IO Interactive, som står bag »Hitman«-spillene. IO Interactive blev dog tidligere i år sat til salg af sin japanske ejer, der skal skære ned.

Nordisk Film, som er en del af mediekoncernen Egmont, har tidligere i år købt sig ind med 10 millioner kroner i Flashbulb Games (som står for »Trailmakers«), med 40 procent i Multiverse (med »Kogama.com« og med 100 millioner kroner - den hidtil største investering på spilområdet - i det svenske selskab Avalance Studios (med bl.a. »Mad Max« og »TheHunter«).

Opkøbet betyder, at Nordisk Film Games' direktør Mikkel Weider og seniorpartner Martin Walfisz træder ind i Reto Motos bestyrelse.