Nordeas kassemester stopper efter to år

Nordea skal på jagt efter en ny finansdirektør, da Heikki Ilkka har valgt at sige jobbet op til fordel for en stilling som partner hos revisionsvirksomheden Ernst & Young.

Foto: LEHTIKUVA

Det oplyser Nordea i en meddelelse til fondsbørsen.

Heikki Ilkka har arbejdet hos Nordea siden april 2015 og været finansdirektør siden starten af 2016. Han bliver i stillingen frem til udgangen af marts næste år.

- Det er aldrig nemt at se en ledende, betroet kollega forlade os. Heikki har ydet et væsentligt bidrag til transformationen inden for Finance og efterlader et stærkt team, som jeg er overbevist om vil levere på vores meget ambitiøse agenda, siger Casper von Koskull, Nordeas koncernchef, i en skriftlig kommentar.


Nordea har startet processen med at finde en afløser for Heikki Ilkka.


Heikki Ilkka har tidligere været hos Ernst & Young i mere end 20 år, og efter sin tilbagevenden skal han betjene nogle af de helt store revisionskunder.


- Med Heikki Ilkka styrker vi EY’s evne til at betjene store, internationale kunder og løfter vores sektorekspertise særligt inden for den finansielle sektor.


- Han har stor brancheindsigt, dybt markedskendskab og personlige egenskaber, som har bragt værdi til de virksomheder og organisationer, han har arbejdet for. Jeg er meget glad for, at Heikki Ilkka har valgt at gå til EY, og jeg byder ham varmt velkommen, siger Erik Mamelund, der er chef for nordiske region hos EY, i en meddelelse fra revisionsselskabet.