Nordea siger farvel til vice-finansdirektør

Onsdag kom det frem, at Nordea skal på jagt efter en ny finansdirektør, da Heikki Ilkka har har fået job hos revisionsvirksomheden Ernst & Young, og han får følgeskab i svingdøren af vice-finansdirektør Tom Johannesen, der også snart er fortid i banken.

Nordea har i årevis slæbt rundt på en stor teknologisk »gæld«, fordi man i vid udstrækning har ladet de opkøbte banker fortsætte med at bruge deres gamle systemer. Nu skal gælden betales. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen Fold sammen
Læs mere

Det skriver Dagens Industri, der har fået bekræftet oplysningen af Nordeas pressechef, Petter Bruunberg.

Tom Johannesen forlader banken inden udgangen af året, mens finansdirektør Heikki Ilkka sidder på sin pind til udgangen af marts næste år.

Ifølge den svenske erhvervsavis er det på opfordring fra Nordea-ledelsen, at Tom Johannesen og Heikki Ilkka forlader banken, og årsagen er det svage regnskab for tredje kvartal, hvor Nordea offentliggjorde planer om en fyringsrunde på 6000 ansatte og konsulenter.

Nordeas presseafdeling i Danmark afviser over for Berlingske, at dette skulle være korrekt, da både Heikki Ilkka og Tom Johannesen ifølge banken selv har valgt at sige op.

/ritzau/FINANS