Nokia får ny formand

IT-sikkerhedsfirmaet F-Secures stifter skal sidde for bordenden i den trængte, finske mobilgigant.

Grundlæggeren af IT-sikkerhedsfirmaet F-Secure, Risto Siilasmaa, står til at blive ny bestyrelsesformand for Nokia. Arkivfoto: Kimmo Brandt, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den finske mobilgigant Nokia gør klar til at skifte sende den sidste af den gamle garde på pension og skifte bestyrelsesformand.

45-årige Risto Siilasmaa foreslåes, ifølge det finske dagblad Helsingin Sanomat, som ny bestyrelsesformand efter 61-årige Jorma Ollila, som tidligere har stået i spidsen som Nokias topchef.

Risto Siilasmaa er grundlægger af IT-sikkerhedsfirmaet F-Secure og sidder desuden som bestyrelsesformand for det finske teleselskab Elisa.

Jorma Ollila var Nokia-chef i den fase, hvor Nokia skiftede fra at producere gummistøvler og fjernsyn til at satse på mobiltelefoner i 1990erne. Han var med til at udpege den første ikke-finne som topchef for Nokia, nemlig den tidligere Microsoft-direktør, canadieren Stephen Elop, som overtog røret for halvandet år siden og for 11 måneder siden lagde Nokias strategi fuldstændigt om, så man nu satser på Microsoft-softwaren Windows Phone i alle de dyrere, såkaldte smartphones.