Samsung venter at slå Nokia i år

Nokia skal aflevere mobilkronen til sydkoreanerne efter 14 år, siger optimistisk topchef.

Samsungs Galaxy-telefoner storsælger - så meget, at Nokias førerposition nu trues. Foto: Kim Hong-ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung venter at bliver verdens mobilkonge i år og dermed slå Nokia af tronen efter 14 år.

Den sydkoreanske elektronikgigant bankede i efteråret 2011 Nokia ned på en andenplads på markedet for avancerede og dyrere mobiltelefoner, de såkaldte smartphones, men nu satser topchef Choi Gee-sung på at blive verdens absolut største mobilproducent.

Kæmpe kampagne i gang

Samsung begyndte i sidste uge en kæmpe kampagne i forbindelse med verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, for at få amerikanerne til at anskaffe sig Galaxy Note-modellen, en hybrid mellem en smartphone og en tavle-PC. Galaxy Note blev i sidste uge lanceret i USA.

Samsungs mobilsalg er skudt i vejret med navnlig topmodellen Galaxy S II.

Nokia har netop lanceret sine første mobiltelefoner med Microsoft-softwaren Windows Phone. Lumia-serien er nu udvidet til tre telefoner, og Nokia og Microsoft kører den hidtil største markedsføringskampagne for at få fat i et marked, der for dem begge er i voldsom modvind. Windows Phone har dog med sin seneste, omfattende opdatering fået mange roser, men 52 procent af alle solgte mobiltelefoner er fortsat udstyret med Android-softwaren.

Føringen indskrænkes

Nokia ventes i 2011 at have solgt 418 millioner telefoner mod Samsungs 320 millioner, siger analytikerne. De forventer, at Nokia i 2012 vil nå 388 millioner solgte telefoner mod Samsungs 359 millioner. Men Samsung selv tror altså på at kunne overrumple finnerne.