NKT Cables-topchef: 2020-plan vil kræve meget intern fokus

NKT har lanceret en 2020-plan for sin kabelforretning, NKT Cables, hvor det finansielle mål er at nå et afkast af den investerede kapital (RoCE) på mindst 15 pct.

NKT Kabel Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT/J.Ellebo

Planen rummer dog meget mere end det, og der er blandt andet nedfældet klare strategiske segmenter for hvert forretningssegment i kabelselskabet.

- Det er en strategiplan, der vil kræve en masse interne ændringer og intern fokus, men det er en plan, hvor vi ikke glemmer kunderne, og hvor vi også vil være i stand til at vokse, sagde Michael Hedegaard Lyng, koncerndirektør hos NKT Holding og administrerende direktør for NKT Cables, på en kapitalmarkedsdag onsdag i København.

Kabler til offshoreindustrien og ledninger til jernbaneindustrien er to områder, som selskabet skal udvikle og vokse på, mens der vil være fokus på rentabilitet inden for bygningskabler og lavvoltskabler, som er områder, hvor der er pres på priser og marginaler. Det samme gælder for medium voltsmarkedet og ledninger til biler.

- Det betyder samtidig, at selskabet ikke vil dedikere yderligere kapacitet til de områder, sagde Michael Hedegaard Lyng.

Som led i 2020-planen har NKT også identificeret nogle områder, der skal gennemgå en turnaround. Det gælder højvoltslandkabler, området "Acessories" og APAC-kabler.