Net-begravelser hitter

BedreBegravelse.dk har siden åbningen i oktober arrangeret godt 500 begravelser. Danskerne har ikke lyst til at dele deres sorg med bedemanden, lyder forklaringen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når nær familie og venner dør, har vi ikke lyst til at dele vores sorg med bedemanden. Sådan lyder én af forklaringerne på, at ny online-bedemandsforretning har vind i sejlene. Det skriver NewsPaq.

BedreBegravelse.dk har siden åbningen i oktober arrangeret knap 500 begravelser og bisættelser. Det svarer til omkring 12 om ugen.

Med få klik på musen kan man bestille alt fra rustvogn og kiste til gravsten og blomster. Priserne ligger frit tilgængelige på sitet.

Og det koncept tiltaler danskerne.

- Prisen er selvfølgelig en vigtig faktor for mange. En anden er også, at mange ikke ønsker at dele deres sorg med et fremmed menneske. Vi forsøger ikke at være sjælesørgere, samtidig med at vi ordner begravelsen, siger manden bag BedreBegravelse.dk, Per Holm.

En begravelse på BedreBegravelse.dk koster i snit 10.000 kroner, hvilket er 5.000 - 8.000 kroner mindre end i en traditionel bedemandsforretning, vurderer online-bedemanden.

- Jeg talte med en dame fordelen. Hun havde givet 6.500 kroner for kisten og godt 3.000 kroner i honorar. Det kunne vi have gjort for henholdsvis 3.000 og 500 kroner, altså 6.000 kroner billigere, siger Per Holm, der mener, han tilbyder samme service og kvalitet som de traditionelle bedemænd med fysiske butikker og hjemmebesøg.

I Danske Bedemænd, der er landets største forening for bedemænd og står for 60.000 begravelser årligt, tager man konkurrencen fra BedreBegravelse.dk med sindsro.

- Vi mener ikke, at de er en konkurrent. De er et alternativt. Der er et publikum til alle former for begravelser, siger forretningsansvarlig i Danske Bedemænd, Axel Jørgensen.