Møns Bank skriver ikke ekstra ned på landbrugskunder

Møns Bank har styr på sine kunder i landbruget. Og ser man på nedskrivninger på udlån i årets første kvartal i forhold til samme periode sidste år, faldt de med en halv mio. kr. til 2,4 mio. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Nedskrivningerne i første kvartal vurderes på et acceptabelt og normaliseret niveau under de aktuelle konjunkturer. Banken ser fortsat ikke et øget nedskrivningsbehov til landbrugssegmentet og til de kunder, der har udløb af afdragsfriheden på realkreditlån, skriver banken i regnskabet.

Samlet kom banken ud af de første tre måneder af 2016 med et overskud før skat på 6,5 mio. kr. Og resultatet lever helt op til ledelsens forventninger, oplyser banken i regnskabet, der blev offentliggjort først på eftermiddagen tirsdag.

- Aktivitetsniveauet i første kvartal 2016 har været præget af en fortsat stor tilgang af nye kunder, skriver banken i regnskabet.

Nettorenteindtægterne nåede op på 20,4 mio. kr., hvilket er lidt mindre end de 20,7 mio. kr., som banken fik i samme periode året før.

Nettogebyrindtægterne endte på 10,6 mio. kr. - et fald på 400.000 kr. - og det kan henføres direkte til det højere aktivitetsniveau sidste år og afledt indtjening ved omlægning af realkreditlån.

For hele 2016 forventer ledelsen i Møns Bank fortsat at lande et resultat for basisdriften (resultat før nedskrivninger på udlån mv., kursregulering og skat) i størrelsesordenen 27-32 mio. kr.