Microsoft betaler overraskende milliardbeløb til Skat

Den amerikanske softwaregigant bekræfter overfor DR Nyheder, at den har betalt et milliardbeløb til skattevæsenet i forbindelse med en endnu uafgjort skattesag.

Foto: Josh Edelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft har i efteråret i al hemmelighed valgt at indbetale et milliardbeløb til Skat. Det skriver DR Nyheder onsdag aften. Indbetalingen er en udløber af danmarkshistoriens største skattesag - men det er ikke ensbetydende med, at softwaregiganten vedkender sig nogen skyld, fastslår Microsofts danske kommunikationsdirektør Anders Adelhorst.

»Selvom sagen forsat kører, har vi af respekt for den videre proces valgt at deponere et beløb til Skat i september 2013, mens begge parter søger en løsning,« skriver Anders Adelhorst i en mail til DR Nyheder og tilføjer:

»Vi har stor respekt for det danske retssystem og er fortrøstningsfulde i forhold til, at sagen falder ud til vores fordel.«

Sagen tager udgangspunkt i Microsofts køb af danske Navision i 2002, hvor skattemyndighederne mener, at Microsoft efterfølgende styrede fri af en skattebetaling på seks milliarder kroner ved at værdisætte aktiver for lavt - en skattefinte kendt som »transfer pricing«.

Microsofts fordel, ved at indbetale milliardbeløbet før sagen er afgjort, er, at virksomheden undgår at skulle betale yderligere renter, såfremt sagen i sidste ende falder ud til myndighedernes fordel, skriver DR Nyheder.