Microsoft får ny dansk topchef

Softwaregiganten henter forsikringsdirektør som landechef i Danmark.

Marianne Dahl Steensen overtager fra 1. juli direktørstolen for Microsoft Danmark. Foto: Microsoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske softwaregigant henter Marianne Dahl Steensen fra Codan Forsikring ind som ny topchef i Danmark.

40-årige Marianne Dahl Steensen afløser 1. juli Niels Solberg, der forlader Microsoft efter 14 år. Han har siddet i direktørstolen i tre år. Niels Soelberg overtog i juli 2012 stolen efter Jørgen Bardenfleth, der havde siddet på posten i otte år. Niels Soelberg kom til Microsoft i 2001.

Marianne Dahl Steensen kommer fra en stilling som privatdirektør i Codan Forsikring, som hun har haft siden 2011, og arbejdede forinden i 2004-2011 hos TDC som forretningsudviklingschef og vicedirektør for TDCs nordiske erhvervsdivision. Tidligere - i 1999-2004 - har hun været forretningsudviklingskonsulent hos Accenture og sidder desuden på flere bestyrelsesposter.

Niels Soelberg vil satse på en bestyrelseskarriere i Danmark og i udlandet, hvilket ifølge Microsoft har været planlagt et stykke tid.

Microsoft Danmark har hovedsæde i Hellerup og beskæftiger omkring 450 medarbejdere, der arbejder med salg og support. Derudover har Microsoft sit internationale udviklingscenter i Vedbæk, nemlig det tidligere Navision, som Microsoft købte af bl.a. brødrene Erik og Preben Damgaard i 2002 for 1,55 milliarder dollars. Her i Microsoft Development Center Copenhagen arbejder omkring 400 efter en nedskæring i november 2014.