Matas åbner nu apotek i butik

Matas i Sønderborg åbner 30. september i år et shop-i-shop apotek. Det bliver et apotek med fuldt apotekssortiment og apoteksfagligt personale, hvor man kan hente receptmedicin.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Matas.
Læs mere
Fold sammen

»Det er jo en gammel drøm, vi har haft Matas - at få lov til at drive apotek selv. Det kommer vi så ikke til på grund af apotekerloven fra sidste sommer. Men nu får vi et apotek ind i butikken i Sønderborg,« fortæller Terje List, der er administrerende direktør i Matas.

Allerede i 2001 blev apotekernes monopol på håndkøbsmedicin liberaliseret, så kunderne kunne købe medicin andre steder end blot på apoteket. For seks år siden åbnede Uldum apotek medicinudleveringssteder i 13 Matas butikker, og i dag har apoteket udleveringssteder i 50 Matas butikker.

Sidste sommer trådte en ny apotekerlov så i kraft, hvor apotekerne fik lov til at åbne op til syv filialer inden for en 75 kilometers radius fra moderapoteket. De filialer kan enten være selvstændige eller være shop-in-shop i detailhandlen.

Det betyder, at apoteker Gisela Weber Mezghani, der ejer Sønderborg Løve Apotek, åbner filial i Matas i Sønderborg per 30. september, hvilket er den første apoteksfilial, der nu kommer til at være i en Matas-butik, oplyser Matas.

»Vi ser det som et eksperiment - som en pilot. Vi skal nu finde ud af, om der er synergier i forbindelse med et apotek i en Matas butik,« siger Terje List.

»Og åbningstiden er noget af det, vi kigger på. Det kan være, der kommer mindre begrænsninger i åbningstiden. Men umiddelbart er det planen, at apoteket skal være åbent, når Matas er det,« siger topchefen.