Masseansættelser i Danish Crown - og selskabet går mest efter flygtninge og kontanthjælpsmodtagere

Danish Crown ansætter nu 260 nye slagteriarbejdere i Ringsted og Sæby. Målet er at besætte en del af stillingerne med kontanthjælpsmodtagere og flygtninge.

Foto: HENNING BAGGER

En aftale med en række landmænd om at levere flere svin til slagtning får nu slagterikoncernen Danish Crown til at oprette 260 nye job i produktionen på slagterierne i Ringsted og Sæby. Og Danish Crown vil gerne besætte en del af stillingerne med kontanthjælpsmodtagere og flygtninge.

Det er en kombination af Danish Crowns egen vækstpakke, en ordning med tilskud til nye stalde hos svineproducenterne og regeringens landbrugspakke, der nu øger tilførslerne af grise til Danish Crown-slagterierne.

»Jeg er utroligt glad for, at vi efter 10 år med konstante fald nu ser ind i stigende leverancer af slagtesvin. Det betyder, at vi kan udvide og byde nye medarbejdere velkommen i stedet for at skulle reducere kapaciteten,« siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

For blot et par måneder siden frygtede Danish Crown at skulle lukke et slagteri indenfor det næste år, men det bliver ikke aktuelt. Slagteriet får hovedparten af de nye job, nemlig 200.

»Vi har en prognose, der signalerer en vending i produktionen af slagtegrise. Samtidig er vi i offensiven og har fået en række nye andelshavere de seneste måneder. En stor del af dem begynder at levere grise allerede til september, så vi hen over sommeren skal ansætte folk både i Ringsted og Sæby,« siger Per Laursen.

Såvel Fødevareforbundet NNF som jobcentrene på hele Sjælland og i Frederikshavn Kommune er med til at at skaffe de nødvendige medarbejdere til Danish Crown, der er parat til at tage imod ansøgninger fra alle interesserede uanset baggrund.

»Jeg er utroligt glad for, at vi nu skal ansætte et så stort antal medarbejdere. Regeringens vækstpakke til landbruget og tilskudsordningen til nye slagtesvinestalde har uden tvivl skabt ny optimisme i landbruget. Samtidig ser vi en klar effekt af den vækstpakke, som vores repræsentantskab sagde ja til i starten af maj, så vi står i en meget positiv situation, siger Danish Crowns koncernchef, Jais Valeur.

Danish Crown slagter grise seks steder i Danmark og eksporterede i det seneste regnskabsår for mere end 24 milliarder kr.

Mmiljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er begejstret sig over Danish Crowns beslutning om at ansætte 260 nye medarbejdere.

»Hele formålet med regeringens fødevare- og landbrugspakke var at være med til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Derfor glæder det mig, at Danish Crown selv angiver regeringens landbrugspakke som en af årsagerne til, at de skal ansætte 260 medarbejdere på slagterierne i Ringsted og Sæby,« siger Esben Lunde Larsen.