Mærsk betalte fem milliarder kr. i dansk skat i 2014

A.P. Møller-Mærsk betalte i 2014 fem milliarder kr. i skat til den danske stat, oplyste bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen på årets generalforsamling i olie- og shippingkoncernen.

A.P. Møller-Mærsk Generealforsamling 2015. Bestyrelsesforman Michael Pram Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han fremlagde samtidig en ny målsætningen for antallet af kvinder i bestyrelsen og slog fast, at A.P. Møller-Mærsk føler sig plaget af de mange nye regler og love, som hæmmer mulighederne for at drive forretning.

A.P. Møller-Mærsk betalte samlet tre mia. dollar eller godt 20 mia. kr. i skatter over hele verden.

"Af den samlede skat er 800 millioner dollar, svarende til 5 milliarder danske kroner, betalbar skat til Danmark," sagde Michael Pram Rasmussen.

Hovedparten af skatterne i Danmark kommer fra beskatningen i af de danske oliefelter i Nordsøen. I de seneste offentliggjorte  tal  fra Skat for 2013 var Novo Nordisk og Dansk Shell de eneste virksomheder, der betalte mere i skat end A.P. Møller-Mærsk.

Pram Rasmussen lancerede også nye mål for antallet af kvinder i bestyrelsen.

"På Bestyrelsesniveau har vi nået vort mål om tre kvinder ud af 12 medlemmer i bestyrelsen for A.P. Møller-Mærsk, - et mål vi oprindelig havde sat os for at nå inden 2017. Bestyrelsen har derfor besluttet at sætte nyt mål om fire kvinder ud af 12 medlemmer til opfyldelse inden 2019," sagde formanden.

Han understreger, at virksomheden føler sig hæmmet af mange regler og love, som ifølge formanden ikke bidrager med meget. Han roste dog de skiftende danske regeringer for at skabe et bedre erhvervsklima.

"Men et sted halter det, og det er de mange regler. Med stor indflydelse fra EU er det på flere områder ikke blevet lettere at drive virksomhed. Regelsæt på regelsæt er blevet indført. Regler indføres uden hensyn til allerede velfungerende regler og praksis. Og flere af disse med en effekt, der ikke synes positivt for meget andet end regelsættet selv," sagde formanden.

Generalforsamlingen blev afholdt i forbindelse med regnskabet for 2014. Det blev det bedste år for gruppen med et overskud på tæt ved 35 mia. kr.