Formand: Mærsk er og bliver et konglomerat trods frasalg

A.P. Møller-Mærsk er og vil forblive et konglomerat - også selv om selskabet i løbet af sidste år har frasolgt store dele af både Danske Bank og Dansk Supermarked.

Foto: Søren Bidstrup. A. P. Møller - Mærsks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen,
Læs mere
Fold sammen

- Sidste år fastslog jeg, at Mærsk er og vil forblive et konglomerat. Kan vi så fastholde det efter 2014, hvor vi har frasolgt Danske Supermarked og Danske Bank - og hvor vi løbende overvejer flere frasalg, spurgte Michael Pram Rasmussen, der er bestyrelsesformand hos A.P. Møller-Mærsk, i forbindelse med selskabets generalforsamling i Bella Center mandag.

Og til det spørgsmål er svaret "ja", mener formanden, der konstaterer, at Mærsk som helhed nu står stærkere rent finansielt end ved indgangen til 2014, også selv om selskabet har været udfordret af en stribe forhold - blandt andet geopolitisk uro og stærkt faldende oliepriser, der i høj grad ramte Mærsks olieforretning, Maersk Oil, sidste år.

Han fastslår, at styrken ved konglomeratet er muligheden for risikospredning og derfor en reducering af volatiliteten i den samlede indtjening. Og derfor er bundlinjen fortsat den samme som ved generalforsamlingen sidste år.

- Vi forbliver et globalt konglomerat. Også efter salget af Dansk Supermarked og Danske Bank, sagde Michael Pram Rasmussen i sin beretning om 2014.

/ritzau/FINANS