Lokalbanker kryber i flyverskjul

Direktørerne i de syv kartelbanker er gået i flyverskjul. Ingen af dem ønsker at kommentere den seneste udvikling i sagen, hvor deres krav om at hemmeligholde belastende mail og anden korrespondance er blevet afvist.

Konkurrencestyrelsen har nu offentliggjort de hemmelige mails, men det har ingen af de lokale bankdirektører lyst til at forholde sig til. Hos Vordingborg Bank lader bankdirektør Ole Kühnel sin sekretær meddele, at det kun er bankernes fælles advokat, der udtaler sig.

Bankdirektør Ebbe Elmer i Lollands Bank meddeler via sin telefonsvarer, at han ikke træffes i denne uge, og i Skælskør har bankdirektør Carsten Roth også slået telefonsvareren til.

Lokalbanken i Nordsjælland skriver på sin hjemmeside, at:

”Lokalbankerne afventer fortsat Konkurrenceankenævnets behandling om påstået overtrædelse af Konkurrenceloven. Denne sag behandles i næste måned. Ovennævnte afgørelse om offentliggørelse af oplysninger er uden betydning for hovedsagen. Lokalbankerne vil ikke kommentere sagen yderligere, før Konkurrenceankenævnet har behandlet spørgsmålet om eventuelle lovovertrædelser.”

Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing er tilfreds med, at de afslørende mail nu kommer til offentlighedens kendskab.

”Afgørelsen bekræfter, at der ikke er tale om oplysninger, der kan betegnes som forretningshemmeligheder. De nu offentliggjorte tekster giver et tankevækkende indblik i, hvad der er foregået i det ulovlige kartel, som bankerne har deltaget i,” siger Agnete Gersing.

De syv bankdirektører blev afsløret i ulovlige aftaler om markedsdeling og samordning af priser og gebyrer i foråret.

Af korrespondancen, der nu bliver offentliggjort, fremgår det, at de ulovlige aftaler blandt andet er indgået på møder i Budapest og ombord på Oslobåden.