Løgismose Meyers henter ny topchef hos svensk brødkæmpe

Den ambitiøse madfusion Løgismose Meyers har ansat Tørk Eskild Furhauge som administrerende direktør. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i den svenske bagerikoncern Pågen.

Foto: Claus Bech. Jacob Grønlykke og Claus Meyer.
Læs mere
Fold sammen

På et år har maddynastiet Løgismose Meyers sagt farvel til finansdirektør, formand og administrerende direktør, mens nøglemedarbejdere også er forsvundet. Men nu kommer der ny arbejdskraft til selskabet i form af Tørk Eskild Furhauge, som er blevet ansat som administrerende direktør.

Tørk Eskild Furhauge kommer fra stillingen som administrerende direktør hos det svenske familieejede selskab Pågen, hvor han i en årrække har været med til at positionere virksomheden som en markant spiller inden for brød i Norden.

»Tørk har 20 års erfaring fra fødevarebranchen og er vant til at arbejde med produktion og salg. Han er samtidigt kreativ og tør gå utraditionelle veje, hvilket passer ind i Løgismose Meyers' DNA,« udtaler bestyrelsesformand i Løgismose Meyers, Thomas Klitbo, i en pressemeddelelse.

Den nye administrerende direktør tiltræder sin stilling den 1. september. Indtil da er den nuværende administrerende direktør, Steen Halbye, i spidsen for Løgismose Meyers.

Løgismøse og Meyers slog sig sammen i november 2014, da kapitalfonden IK Investment Partners købte de to virksomheder for 800 millioner kroner. Kapitalfondens arbejde med at strømline de to virksomheder har skabt uro på de indre linjer, hvor regneark og procedure har overtaget idealistiske tanker om udvikling af mad med gode, sunde råvarer.

Dermed bliver den nye topchefs opgave først og fremmest at finde fælles fodslag mellem de madglade stifteres værdier og kapitalfonden. Ifølge Thomas Klitbo får selskabet med Tørk Eskild Furhauge »en topleder med øje for både drift, udvikling oginnovation«.

Hovedpersonen selv ser frem til at overtage direktørposten i Løgismose Meyers.

»Løgismose og Meyers har på hver deres måde spillet helt centrale roller i udviklingen af mad og madkulturen i Danmark igennem årtier. Positionen som bannerfører for lødige fødevarer glæder jeg mig til at udvikle videre sammen med de mange dygtige medarbejdere hos Løgismose Meyers,« udtaler Tørk Eskild Furhauge.

I det seneste regnskab fik Løgismose Meyers et underskud på 23,6 millioner kroner mod et overskud på 33,5 millioner kroner året før. Til gengæld runder omsætningen nu en milliard kroner, svarende til en stigning på ca. 44 millioner kroner.