Løgismose Meyers får milliontab det første år

Selv om Løgismose og Meyers har været presset med ledelsesflugt, intern uro og indtjeningsfald i årets første levetid, har den nye virksomhed forøget omsætningen.

Jacob Grønlykke (t.h.) og Claus Meyer fotograferet i efteråret 2014, da de stod frem og fortalte, at de var fusioneret og videresolgt til kapitalfonden IK Investment Partners Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Løgismose Meyers har været under pres i årets første levetid. Først gik finansdirektøren, så bestyrelsesformanden og i løbet af sommeren stopper den administrerende direktør.

Undervejs har fusionen været presset af lavere indtjeningsmarginaler, især efter den store indtjeningsmaskine skyr er blevet udfordret af konventionelle virksomheder som Arla, der kan masseproducerer til billigere priser. Men også omkostningerne er steget.

Virksomhedens underskud lander på 23,6 millioner kroner mod et sammenligneligt overskud på 33,5 millioner kroner året før.

Til gengæld er runder omsætningen nu en milliard kroner, svarende til en stigning på ca. 44 millioner kroner.

»Vi er glade for væksten på toplinjen, men når desværre ikke det forventede resultat, og samlet set er udviklingen ikke tilfredsstillende«, siger Thomas Klitbo, der er bestyrelsesformand i Løgismose Meyers.

Berlingske kunne mandag fortælle om uroen i årets første fusionsår.

Claus Meyer siger i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet:

»Det nødvendige arbejde med at etablere bedre systemer og procedurer end dem vi havde i de selvstændige virksomheder, har fyldt meget i det første års tid, og vi glæder os til nu at tage flere markante initiativer end det lykkedes os i 2015.«

Uroen i fusionens første år skyldes ikke mindst, at indtjeningen dykkede pludseligt, og ind kom fokus på procedurer, likviditet og excelark.

Claus Meyer privat

Grønlykke-familien bag Løgismose og Claus Meyer solgte deres selskaber til IK Investment for 800 millioner kroner, men har geninvesteret i fusionen, så begge familier fortsat ejer betydende ejerandele.

Ser vi på Claus Meyers private selskab, Claus Meyer Holding, kan vi se, at han fik et overskud på 250 millioner kroner, men som han skriver skyldes det i alt overvejende grad ekstraordinære indtægter fra salget af Meyers til IK Investment.