Køb af ISS kan begrundes med terrorfrygt

G4S-kunder som ambassadører og lignende er besat af sikkerhed. Derfor giver sikkerhedskoncernens køb af ISS i høj grad mening for kunderne.

Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den danske servicegigant ISS ryger ind under vingerne på den dansk-britiske sikringskoncern G4S er det angiveligt en konsekvens af, at verden er blevet mere kompleks. Det vurderer aktieanalytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Business.dk.

For med ISS' mange serviceydelser kan G4S tilbyde mere komplette løsninger til kunderne, der i stigende grad efterspørger pakker, hvor eksempelvis vagter, catering og rengøring er samlet.

Se web-TV: En trist dag for Danmark

Ifølge Søren Løntoft vil det især være relevant for G4S-kunder som ambassadører og lignende.

"Verden har ændret sig i forhold til terrorisme, hvor terrorister søger nye måder at gøre skade, og det kan man eksempelvis gøre ved at melde sig ind i et rengøringsselskab og derved få adgang til de mennesker, man vil gøre ondt," siger han og vurderer, at det bliver sværere under samarbejdet mellem ISS og G4S:

"Når G4S også står for rengøring og catering, så har de fuldstændig styr på sikkerheden. Det er vigtigt, at man ikke har flere mindre serviceudbydere, man skal have snor i".

Læs bloggen: Danmark mister endnu et fyrtårn

Med godt en million ansatte på verdensplan bliver det nye G4S den største koncern, der kombinerer sikkerhed og serviceydelser. Og det er ifølge Søren Lønftoft Hansen meningsfyldt, fordi ISS kan supplere G4S' sats på de nye, emerging markets.
"Selvom det er overraskende, at de laver en overtagelse, så giver god mening på grund af den integrerede løsning og det geografiske aspekt," vurderer analytikeren. Med ISS i porteføljen bliver det nye G4S en service- og sikkerhedskæmpe, som verden ikke har set mage til før. På sikkerhedsdelen er det svenske Securitas, der er den største konkurrent, mens det på servicesiden er franske Sodexo og britiske Compass, der er stærke inden for deres område.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi