Analytiker: Fantastisk pris for ISS

ISS' ejere tjener 25-30 procent mere end de ville have gjort ved den børsnotering, der blev droppet i foråret

Det nye selskab kommer til at have over en million ansatte verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først skulle ISS sælges til kapitalfonden Apax, men handlen gik i vasken. Og for seks måneder siden droppede ISS en børsnotering dagen før startskuddet skulle lyde. Men med dagens salg til G4S er kampen om at få afhændet ISS slut, og ejerne kan være godt tilfredse, mener analytiker Martin Bo Hansen fra Jyske Bank.

"Jeg havde ikke set den handel komme, så det er noget overraskende. Kombinationen mellem ISS og G4S er et godt match, og prisen er rigtig, rigtig god, så jeg vil tro, at ejerne er i godt humør," siger han.Ved børsnoteringsplanerne i foråret lå salget af servicegiganten til en pris på mellem 100 og 130 kroner per aktie. Interessen viste sig dog ikke at være overvældende og de indledende forespørgsler viste, at størstedelen af salget ville ligge i den lave ende. Børsnoteringen blev derfor droppet i sidste øjeblik. Men med salget til G4S lyder prisen nu på 130 kroner.

"Det er en rigtig, rigtig god pris. Det er noget over, hvad jeg ville have gættet på set i lyset af den nuværende situation på markederne. Og set i forhold til børsnoteringen får ejerne nu 25-30 procent mere end de ville have fået, så det var en korrekt beslutning af droppe noteringen," siger analytikeren.

EQT og Goldman Sachs skød 7,7 milliarder kroner i ISS og lånte resten, da de købte selskabet i 2005. Og når gælden er trukket fra, står ejerne til at komme ud af handlen med omkring dobbelt så mange penge, som de i sin tid skød ind."Det har været en rigtig god handel for dem, selvom det tog lidt længere tid at komme af med ISS, end de havde planlagt i begyndelsen. Og med den handel der er på plads nu, får de flere penge med det samme, end de ville have gjort ved en børsnotering," siger Martin Bo Hansen.

Set fra et dansk perspektiv er det en æra, der er forbi. Med salget til G4S er det nemlig slut med den danske forbindelse.

"Det er jo lidt sørgeligt. De nuværende ejere er ikke danske, men det var jo forventet, at ISS skulle børsnoteres, så hr og fru Jensen kunne få ejerskab igen. Nu siger vi i stedet farvel til en dansk kæmpe. Det er trist, men det kommer næppe til at få nogen indflydelse på jobs herhjemme, for ISS' struktur er meget decentraliseret i forvejen," siger Jyske Bank-analytikeren.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi