IT Factory-svindel går langt tilbage

Stein Baggers lidt for kreative brug af leasing-aftaler viser sig nu at have stået på meget længere end først antaget.

Foto: Scanpix. Helt tilbage i 2005 var den tidligere direktør i IT Factory, Stein Bagger, i fuld gang med at pumpe varm luft i selskabets regnskaber i form af kreative leasingaftaler.
Læs mere
Fold sammen
Allerede tilbage i 2005 var den tidligere direktør i IT Factory, Stein Bagger, i fuld gang med at pumpe varm luft i selskabets regnskaber i form af kreative leasingaftaler. Ifølge Jyllands-Posten går svindlen længere tilbage end 2007 og 2008, som man ellers hidtil har antaget.

Det afslører den granskning af IT-selskabets bogholderi, som kurator i konkursboet, Boris Frederiksen, har været i færd med de seneste to måneder.

”Vi har fundet aftaler helt tilbage til 2005, som stadig er i kraft,” siger Boris Frederiksen til Jyllands-Posten.

Med fundet af de gamle leasingaftaler tyder meget på, at IT Factory allerede fra starten var tiltænkt som et dække for Stein Baggers svindel, og at de fordækte leasingaftaler altså ikke blot var et udtryk for et IT-selskab i en trængt økonomisk situation.

I hvert fald gik IT Factory ifølge Jyllands-Posten i begyndelsen af 2005 ikke specielt godt. Selskabet måtte have tilført 12,5 millioner kroner fra investorerne i ny kapital, men samtidig fortalte Stein Bagger dog i medierne, at kursen allerede var lagt mod et større væksteventyr.