Irere skal lære at sige Danske Bank

De sunde dele af National Irish Bank og Northern Bank skal fremover hedde Danske Bank, mens resten bliver smidt i skraldespandsselskab.

Bankkunderne i National Irish Bank og Northern Bank skal fremover vænne sig til, at der står Danske Bank på filialerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL MCERLANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank er klar til at lukke bankens forretninger i Irland og Nordirland helt ind i familien. Det sker, når National Irish Bank og Northern Bank inden længe skal skifte skilte og brevpapir. Senest ved udgangen af året skal der nemlig stå "Danske Bank" på alle dele af bankens forretningsområder.

”Vi samler ressourcerne under et fælles navn og fokuserer på at levere de bedste løsninger på kundernes behov på tværs af vores geografiske markeder. Det vil gøre os mere effektive og fremme en hurtig udvikling og lancering af nye produkter på tværs af koncernen. Målet er at levere de bedste kundeoplevelser og bygge et stærkt brand med tiltrækningskraft i alle vores markeder,” siger Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding.


Danske Bank har ingen forventninger om, at den irske økonomi vil blive væsentligt forbedret i de kommende år, og ejendomsmarkedet er især hårdt ramt. Derfor bliver erhvervs- og investeringsejendomslån i National Irish Bank overført til en ny enhed i banken, der skal stå for afviklingen. Det svarer til udlån for omkring 35 milliarder kroner eller cirka 56 procent af de samlede udlån i National Irish Bank.

Resten af banken vil sammen med Northen Bank fremover hedde Danske Bank. Det fremgår ikke af Danske Banks kvartalsregnskab, hvad skraldespandsenheden fra National Irish Bank skal hedde.

”Danske Bank har overvejet alternative muligheder og konkluderet, at denne løsning vil være den mest værdiskabende for bankens aktionærer. Vi er særdeles konkurrencedygtige på de irske bankmarkeder, og vi agter at øge og maksimere værdien af vores position,” siger Eivind Kolding.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg betyder ændringen, at adm. direktør i National Irish Bank, Andrew Healy, samtidig forlader Danske Bank-koncernen.