Home accepterer millionbøde for boykot af populær portal

Det var ikke i orden, da en række ejendomsmæglere i 2009 besluttede sig for at boykotte hjemmesiden Boliga.dk, har ejendomsmæglerkæden Home nu erkendt og accepterer bøde på 3,75 mio. kr.

Foto: Mathias Løvgreen

Det ender med at koste ejendomsmæglerkæden Home 3,75 mio. kr., at man i 2009 besluttede sig for at boykotte hjemmesiden Boliga.dk.

Bagmandspolitiet har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at Home har accepteret millionbøden, ligesom en ledende medarbejder i kæden har accepteret at betale 25.000 kroner for sin rolle i affæren.

»Det er vigtigt med fair play på ejendomsmæglermarkedet. Det er af stor betydning for de mange danskere, der er i berøring med ejendomsmæglerbranchen. I den konkrete sag er der tale om en grov overtrædelse, og det afspejler bødens størrelse også,« siger chefen for Bagmandspolitiet, Morten N. Jakobsen

Sagen har sin oprindelse tilbage i 2009, hvor Dansk Ejendomsmæglerforeningn og en række ejendomsmæglerkæder opfordrede deres medlemmer til at boykotte Boliga.dk, der er en uafhængig boligside, og undlade at stille billeder til rådighed for siden.

Konkurrencemyndighederne gik dog ind i sagen, og i 2012 påbød Konkurrencerådet, at ejendomsmæglerne skulle stoppe deres boykot af Boliga.dk, hvorefter myndighederne anmeldte sagen til politiet.

Herefter har Bagmandspolitiet lavet et bødeforlæg til en række ejendomsmægler, hvilket vil sige, at de pågældende kan acceptere bøden eller vælge at gå i retten med sagen.

»Jeg er glad for, at vi nu er kommet et skridt videre med en del af dette vigtige sagskompleks. Nu er det op til de øvrige virksomheder at tage stilling til, om de ønsker, at der skal føres en sag ved domstolene, der som bekendt har det sidste ord,« siger Morten N. Jakobsen.

De øvrige selskaber, der nu skal vurdere, om de vil acceptere bøden ligesom Home eller gå i retten, er: Dansk Ejendomsmæglerforening, Danbolig A/S, Nykredit Mægler A/S, EDC-Gruppen A/S, RealMæglerne Holding A/S, Danske Selvstændige Ejendomsmæglere og en række ledende medarbejdere.