Hestekød fundet i Ikea-kødboller

Endnu et kapitel kan nu skrives i hestekødsskandalen, der de seneste uger har spredt sig til en række europæiske lande - herunder Danmark.

Foto: MICHAEL DALDER. Når man har travet hele møbelhuset rundt, er det populært at indtage de billige kødboller i restauranten i Ikea. En tjekkisk kontrol har fundet hestekød i kødbollerne.
Læs mere
Fold sammen

Det er slut med at købe de populære kødboller i møbelgiganten Ikeas restauranter i Sverige. Det oplyser Ikea Sverige ifølge Dagens Industri til det svenske nyhedsbureau TT.

»Af hensyn til eventuel bekymring blandt vore kunder stopper vi nu al salg af kødboller i Sverige,« siger Sara Poulsen, som er presseansvarlig for Ikea Sverige, til TT.

Meldingen kommer i kølvandet på de tjekkiske myndigheders fund af hestekød i kødboller, som er fremstillet af det svenske firma Dafgård. Kødbollerne med hestekød er fundet hos Ikea i Tjekkiet. Dafgård leverer ifølge Dagens Industri kødboller til hovedparten af Ikeas butikker i Europa.

Karin Cerenius fra de svenske fødevaremyndigheder har været i kontakt med Dafgård.

»De har fra de tjekkiske myndigheder fået at vide, at der er foretaget tre prøver, og der er fundet hestekød i den ene. De ved ikke, hvor meget hestekød det drejer sig om,« siger hun til nyhedsbureauet TT.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ikea Danmark.

Hestekødsskandalen har de seneste uger bredt sig til flere europæiske lande, heriblandt Danmark.