Goldman Sachs til kunder: Gode muligheder i Mærsk

Efter torsdagens nye strategiplan i A.P. Møller Mærsk ser den amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs, gode investeringsmuligheder i firmaet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID GRAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er der et dansk firma, der er penge værd, så holder Manhattan-banken Goldman Sachs øje. Det viser en intern meddelelse, der er blevet sendt ud til Goldman Sachs’ investorkunder. Nyhedsbureauet Bloomberg er kommet i besiddelse af meddelelsen, hvoraf det fremgår, at omstruktureringen i Mærsk skal ses som »en klar værdifuld mulighed,« lyder det.

A.P. Møller-Mærsks strategiske gennemgang har medført en opdeling i to nye hoveddivisioner, hvor transport- og logistikselskaberne er i den ene del, og energiselskaberne er i den anden.

Ændringerne har også medført en stribe justeringer på ledelsesgangene i de forskellige selskaber og hos gruppen som helhed.

Og af meddelelsen fra Goldman Sachs til deres kunder fremgår det, at omstruktureringen af kapital og ledelse til transport skal ses meget positivt, da Mærsk her har konkurrencemæssige fordele, der bør føre til vækst i egenkapitalens forrentning.

Det står dog klart i den nye strategiplan, at det primære vækstfokus for Mærsk først og fremmest vil være selskabets transportenhed. Det er derfor ikke usandsynligt, at Mærsk på et tidspunkt vil skille sig helt af med olieforretningen. Noget man også ser positivt på i Goldman Sachs, efter længere tids faldende oliepriser.

»En udgang fra olie-forretningen kan også låse op for signifikante værdier,« lyder det i meddelelsen.

Mærsk-aktien har svinget noget i løbet af dagen og er nu i plus tre procent.