Mærsk: Afgående chefer har selv valgt at stoppe

Der er ikke så meget tale om et blodbad eller en hovedrengøring i ledelsen, som der er tale om frivillige fratrædelser i forbindelse med den store udskiftning, som A.P. Møller-Mærsk gennemfører i forbindelse med, at selskabet deler sig i to divisioner.

- De personer har truffet det valg, at de vil træde tilbage. Det har de gjort, fordi vi ændrer strategien så meget, at rollerne er ændret nu. Derfor er det et naturligt tidspunkt at gøre det op nu. De har truffet den beslutning, og det har jeg fuld respekt for, for det er nogle andre roller, de får nu, siger Michael Pram Rasmussen, der er bestyrelsesformand hos Mærsk. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Michael Pram Rasmussen, der er bestyrelsesformand hos Mærsk.

- De personer har truffet det valg, at de vil træde tilbage. Det har de gjort, fordi vi ændrer strategien så meget, at rollerne er ændret nu. Derfor er det et naturligt tidspunkt at gøre det op nu. De har truffet den beslutning, og det har jeg fuld respekt for, for det er nogle andre roller, de får nu, siger han på et pressemøde torsdag.

- Det, der er glædeligt i den her situation, er, at vi har så mange dygtige afløsere internt, som vi har, fortsætter formanden.

Der er tale om massive ændringer i Mærsk-ledelsen i forbindelse med ændringerne.

Søren Skou, der siden planerne om strategiovervejelserne har været konstitueret direktør for Mærsk-gruppen og samtidig chef for containerrederiet Maersk Line, fortsætter som administrerende direktør for gruppen og bliver også administrerende direktør for transport- og logistikdivisionen.

Samtidig bliver Claus V. Hemmingsen, der tidligere var administrerende direktør for Maersk Drilling, topchef for energidivisionen og viceadministrerende direktør for gruppen.

Jakob Stausholm, der var strategidirektør i Maersk Line, overtager 1. december stillingen som finansdirektør for gruppen, mens den nuværende, Trond Westlie, fratræder samme dato og forlader selskabet. Ny chef for Maersk Drilling bliver Jørn Madsen, der har været direktør for Maersk Supply Service.

Kim Fejfer, der hidtil har været administrerende direktør for APM Terminals, stopper på den post. Han er i stedet udset en rolle i Mærsk Holding, der er ejerselskabet bag konglomeratet.

Ny chef for havneselskabet bliver Morten Engelstoft, der har været direktør for APM Shipping Service og Maersk Tankers. Ny chef for rederiet Maersk Tankers bliver Christian M. Ingerslev. Han har tidligere været driftsdirektør samme sted.

Den tidligere topchef for Maersk Oil, Jakob Thomasen, fratræder ligeledes direktionen per 1. oktober og forlader Mærsk den 1. november. Han bliver afløst af Gretchen Watkins, som har været driftsdirektør i olieselskabet.