Fyret Falck-chef og ledelsesguru skyder tocifret millionbeløb i tech-startup

Allan Søgaard Larsen, der i december blev fyret fra Falck, har sammen med Lars Kolind investeret 16,2 millioner i tech-startup.

Fotograf: Claus Bech, Malte Kristiansen, Erik Refner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke uden drama, at den forhenværende topchef, Allan Søgaard Larsen, blev fyret fra Falck i december sidste år. Svigtende resultater, uenighed om strategien og en topchef, der fyldte for meget, lød begrundelsen.

Og i høj grad også fordi, at han på daværende tidspunkt var storaktionær i Falck samtidig med, at han sad som administrerende direktør.

Nu ser det ud til, at Allan Søgaard Larsen, har taget et skridt i en anden retning. Han har sammen med investor og tidligere Oticon-direktør, Lars Kolind, investeret 16,2 millioner kroner i tech-startuppet Conferize, der er stiftet af Martin Ferro-Thomsen, som også er direktør i firmaet. Allan Søgaard Larsen er desuden indtrådt som bestyrelsesformand.

»Jeg vil sige, at det vigtigste for mig, er at gøre det jeg brænder for. Jeg ser ikke for mig, at jeg har skiftet karriere, men det er et udtryk for, at jeg har mere tid, som jeg kan bruge,« siger Allan Søgaard Larsen og tilføjer:

»Jeg kommer fra den analoge verden, og jeg kan godt lide forretning med service og folk. Men jeg har i mange år interesseret mig for teknologiske og digitale felter. Dels via mine børn, der har været i start-up-verden. Og så mødte jeg af forskellige kanaler Martin og Conferize, og da jeg så deres projekt, var det noget, jeg havde lyst til at følge,« siger den tidligere Falck-chef.

Respekten for hinanden i virksomheden er gensidig. Martin Ferro-Thomsen, der også er manden bag Issuu, som i 2010 var Danmarks mest besøgte hjemmeside, mener, han kan lære meget af investorerne.

»Allan Søgaard Larsen har jo utrolig meget erfaring og et stort netværk, jeg kan få gavn af. Og han har jo skaleret danske virksomheder til international klasse. Jeg tror, jeg kan lære meget af ham,« siger Martin Ferro-Thomsen og henviser til Søgaards virke i Falck, som han byggede op fra lokal ambulancetjeneste til en verdensomspændende koncern med aktiviteter i 44 lande, inden han blev afskediget.

Digital hjælp til viden

Som Berlingske Business selv skrev i 2013, så handler serie-iværksætteren Martin Ferro-Thomsens Conferize, om at give langt flere mennesker adgang til viden, der traditionelt blot har været en lille skare forundt.

De informationer, netværk og den viden, der bliver forløst ved konferencer kloden over hver uge, skal ud til et bredere publikum.

Tjenesten samler alt relevant indhold fra arrangementer og giver brugeren mulighed for at få præsentationer, se youtube-klip fra foredrag og læse det meste delte fra Twitter om vedkommende konference. Samtidig er der mulighed for at bloggere og medier kan lægge indhold ud på platformen.

Conferize havde i seneste regnskab fra 2016 et underskud på 2,3 millioner kroner. Omsætningen lød i samme periode på 21.788 kroner. Ifølge Martin Ferro-Thomsen som følge af investeringer. Pengene fra Kolind og Søgaard, skal bruges på at tredoble de ansatte og markedsføring af appen, der bruges i over 100 lande, fortæller Martin Ferro-Thomsen.

Allan Søgaard Larsen fortæller, at han mener, det er risikabelt at investere i start-ups som Conferize, men at han tror på projektet. Det er også derfor, at de 16,2 millioner i første runde er delt ud på fem investorer med Lars Kolind som den største. Han fortæller desuden, at han håber, han kan bidrage med struktur, orden og udsyn, og så er han begejstret over en særlig ting.»Martin er utrolig interesseret i, at Conferize bliver i danske hænder, og det synes jeg er vigtigt. Danmark har vist, at der et potentiale for at små virksomheder kan vokse, og jeg synes, det er vigtigt, at vi holder på nogle virksomheder i landet.«

Allan Søgaard Larsen vil ikke udtale sig om fyringen og til spørgsmålet om, hvorvidt han ville takke ja eller søge en ny stilling som topchef, siger han:

»Det vil jeg forholde mig til, hvis situationen bliver aktuel.«

Lars Kolind kunne ikke stille op til interview, men han udtaler følgende i en pressemeddelelse:

»Conferize har skabt et solidt fundament, og kapitaltilførslen styrker virksomhedens ambition om at blive en global virksomhed med hjemsted i Danmark. Den gennemførte investering sikrer, at stifterne bibeholder en central rolle, hvilket har været afgørende for os. De har en unik indsigt i spændingsfeltet mellem tech og netværksopbygning og besidder den nødvendige eksekveringskraft for at kunne sikre Conferizes succes,« siger Lars Kolind.