Overskuddet dykker hos Falck

Omsætningen stiger, men overskuddet dykker. Sådan ser det ud for Falck-koncernen, der netop nu er ved at skifte ud på topposten.

Overskuddet dykker hos Falck. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen vokser, men bundlinjen gør den modsatte vej. Sådan ser resultatet ud for Falck.

Koncernen er netop kommet med årsregnskab for 2016, og det viser, at omsætningen sidste år kom på 15,9 mia. kr. Det var 4,8 pct. mere end året før. Driftsresultatet blev på 792 mio. kr. Det er 179 mio. kr. mindre end året før.

Falck skriver selv, at koncernen i det seneste årti er vokset markant år efter år, men overskudsgraden er samtidig faldet. Den udvikling, regner Falck dog med, kommer til at vende i 2017.

»Nedgangen i driftsresultatet kan primært tilskrives Emergency-aktiviterne og skyldes væsentligst driftsproblemer i Storbritannien, ændring i kontraktportefølje og samt mangel på reddere på en række markeder herunder Danmark, Tyskland og Storbritannien,« skriver Falck i en pressemeddelelse.

Udskiftning i toppen

Koncernen er i gang med at skifte ud på topposten. I december fratrådte Allan Søgaard Larsen som koncernchef og administrerende direktør. Den 1. maj tiltræder Jakob Riis, der netop er stoppet hos Novo, som ny topchef.

For 2017 regner Falck med en fremgang i omsætningen på omkring fem pct. og en forbedret overskudsgrad.

»I de seneste år har vi til trods for stærke vækstrater oplevet en faldende overskudsgrad. Vores hovedfokus vil i de kommende år være på at høste frugterne af den vækst, vi allerede har opnået, ved at forbedre overskudsgraden, samtidig med at vi vil udnytte det vækstpotentiale, der er i de markeder, hvor Falck har aktiviteter,« hedder det fra bestyrelsesformand Peter Schütze i pressemeddelelsen.

»For at det kan lykkes, skal vi fortsat forpligte os til altid at leve op til vores løfter og levere ydelser af høj kvalitet på alle forretningsområder. Det vil fortsat kræve en stærk indsats af vores højtkvalificerede og dedikerede Falck-medarbejdere, som er det altafgørende fundament for alt, hvad vi gør,« lyder det videre.