Fremadstormende dansk IT-selskab køber sig større i Sverige

Opkøb af svenske Netsafe er andet skridt i en ambitiøs vækstplan fra den fremadstormende danske IT-infrastruktur-leverandør Conscia.

»Sverige er kendetegnet ved at have mange store virksomheder, og derfor er vi overbeviste om, at vores forretningsmodel også vil gøre sig godt i Sverige.«. Mogens Branshold, adm. direktør i Conscia. Fold sammen
Læs mere

Conscia vender nu blikket mod Sverige for at opfylde målene i sin vækstplan. Den dansk forankrede IT-infrastruktur-leverandør køber den mindre svenske konkurrent Netsafe med det formål at komme ind på et nyt og attraktivt skandinavisk marked.

Virksomheden bygger lige som sit svenske opkøb sit produkt på den amerikanske teknologikæmpe Ciscos teknologi. Løsningen er slutløsninger til større virksomheder, der har brug for stabil 24/7-drift i sine IT-systemer. Conscia har blandt andet virksomheder som SOS International og Saxo Bank som kunder.

Købet kommer samtidig med, at Conscia er ved at offentliggøre et nyt årsregnskab, der ifølge virksomhedens administrerende direktør, Mogens Bransholm, viser en rekordomsætning på 550 millioner kroner og et nettoresultat på 46 millioner kroner. Nu vender han og resten af de 72 ansatte i Conscia så blikket mod nabolandet, og det er ikke noget tilfælde.

»Sverige er kendetegnet ved at have mange store virksomheder, og derfor er vi overbeviste om, at vores forretningsmodel også vil gøre sig godt i Sverige. Det er en del af vores vækststrategi at afprøve konceptet i flere lande, og vi begynder med Sverige,« siger han og tilføjer:

»Netsafe er supereksperter inden for deres felt – præcis lige som os. Virksomheden er allerede Cisco-guldpartner og har 18 dedikerede medarbejdere. Den passer os perfekt. Og den skal udgøre springbrættet for vores svenske satsning.«

Conscia har i dag kontorer i København og Aarhus. Virksomheden blev stiftet i 2003 og er i dag ejet af en stribe ledende medarbejdere. Derudover sidder ATPs venturearm Via Venture Partners på en mindre del af ejerskabet.

Virksomheden har i de seneste år oplevet kraftig organisk vækst, men begyndte sidste år at snuse til udenlandske opkøb, da den satte sig på den svenske mobilorienterede virksomhed Mobility Architects. Købet af Netsafe skal ses som en forlængelse af dette køb og er alt andet lige et ben i Conscias nye, internationale strategi, som nu får mulighed for at få vinger via indtoget på det svenske marked. Og ambitionerne fejler ikke noget, efter at købet er faldet på plads.

»Vi har som mål at gøre Netsafe til den førende Cisco-leverandør i Sverige for kunder, der stiller meget store krav til deres IT, og dermed nå en omsætning på en halv milliard svenske kroner i løbet af de næste fem år,« lyder det fra Mogens Bransholm.

Conscia har valgt at bygge sine løsninger på amerikanske Cisco, der er blevet kaldt det hardwarefirma, som internettet bygger på – qua sin styrke inden for servere, routere, software med mere. Conscia designer og installerer løsninger til slutkunder på baggrund af Ciscos produkter. Ifølge Mogens Bransholm, der selv er tidligere administrerende direktør i Cisco Danmark, er den amerikanske koncern i en ekspansiv fase, hvor den udvider sit virke og produktportefølje, og det kan den danske guldpartner så bruge til selv at få væksten op i gear. Conscia lagde i 2013 en ambitiøs vækststrategi, hvor den svenske satsning var helt central. Og visionen er ikke beskeden. Mogens Bransholm satser på, at den svenske forretning inden for en kort årrække kan komme til at overgå den danske, der ellers i sig selv har stået for en fordobling af omsætningen på tre år.