Medvind til dansk dokumenthåndtering

Serverbaseret filhåndtering giver mange nye muligheder – men også udfordringer. Danske Templafy er ved at æde sig ind på et uopdyrket kæmpemarked.

Templafys direktør Christian Lund var på scenen i 2014 til pitch-eventet Accelerace. Her kårede investorer den lille københavnske virksomhed Templafy som den bedste virksomhed. Arkivfoto: Jonas ?Skovbjerg Fogh Fold sammen
Læs mere

Templafy sikrede sig sidste sommer kapital til at udvikle sin software, der skal sikre dokumentoverensstemmelser på tværs af de mange formater. Nu fortæller startup-virksomheden, at den er på vej ud over rampen. Flere større danske kunder er i hus, og nu vender den blikket mod udlandet.

Virksomhedens system er målrettet virksomheder, som har brug for, at der er overensstemmelse, også kaldet compliance, mellem dokumenttyper på tværs af forskellige programmer og platforme. Det blandt andet for at sørge for, at der ikke opstår juridiske problemer. Og så handler det om at holde styr på alle de dokumenter, der i dag kan ligge flere steder og på forskellige serverbaserede systemer.

Det lyder måske nørdet og lidt kedeligt, og det kan man også argumentere for, at det er. Og det er en del af pointen, forklarer Templafys administrerende direktør og partner Christian Lund.

»Visuel og juridisk compliance i dokumenter er måske ikke de mest sexede discipliner i verden, men efterspørgslen på en løsning, der fjerner dokumentanarki, er stor hos virksomheder overalt i verden. Her er vi ved at sætte os på en markedskategori, hvor ingen andre har sat sig endnu,« siger han og tilføjer: »Vi er i fuld gang med at bygge en solid dansk business-case, hvor vi på kort tid har indgået aftaler med flere store danske virksomheder. Derefter er vi klar til at ekspandere internationalt.«

Virksomheden har i dag 18 ansatte og hører hjemme i det indre København. Templafy er vokset ud af virksomheden Skabelondesign, der har godt ti år på bagen, og navnet Templafy henviser til den engelske betegnelse for dokumentskabelon, template.

Det stærkeste produkt

Templafy oplyser selv, at den på et halvt år har solgt 40.000 licenser i fire lande, og at store virksomheder som DSB, Scandinavian Tobacco Group og ATEA er blevet en del af kundeporteføljen. Målet er nu yderligere national og international ekspansion.

»Et af vores store mål for 2015 er til efteråret at have bygget en forretning, der kan tiltrække yderligere investorkapital,« siger Christian Lund og tilføjer:

»Pengene skal bruges til at manifestere Templafy som det stærkeste produkt af sin art på markedet samt til at skalere forretningen internationalt. Vi har helt klart kikkerten rettet mod det amerikanske marked. Både i forhold til investorer og markeds-føring af vores produkt.«