Fra opvasker til hotelkonge

Få har besøgt så mange afkroge af hotelbranchen som Allan Agerholm. I dag er han chef for en af landets vigtigste hotelkæder.

Allan Agerholm begyndte sin karriere i hotelbranchen som opvasker på Hotel Impala i Silkeborg. I dag er han bl.a. chef for Bella Center, hvor dette foto er taget. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når København i disse år oplever et regulært turistboom, giver det penge i kassen i hele byen. Men det er de færreste, som kan glæde sig så meget som Allan Agerholm. Silke­borgenseren er direktør for BC Hospitality, som omfatter Bella Sky, Copenhagen Marriott og flere andre af byens travleste hoteller og konferencecentre.

At han som 50-årig skulle stå som en af Københavns største hotelkonger, havde Allan Agerholm næppe kalkuleret med, da han første gang tog opvasken på Hotel Impala ved ringvejen i Silkeborg. Men at den unge Agerholm havde ambitioner om at være mere end blot opvasker, viste sig hurtigt. 1986 blev han Danmarks formentlig yngste hotelejer, da han som 21-årig overtog Hotel Danica i Horsens med 32 værelser.

Et tilbud han ikke kunne afslå

Selv om det lå i kortene, at han skulle blive til noget stort inden for hoteller, har Allan Agerholm taget enkelte afstikkere til helt andre boldgader. Blandt andet da han kortvarigt levede af at købe fødevarer i Østeuropa og sælge dem videre i Mellemøsten.

Han gjorde dog efter kort tid comeback i hotelbranchen og markerede sig for alvor som et navn i faget, da han i 2001 blev operationsdirektør i Hilton og stod for åbningen af den store satsning Hilton Copenhagen Airport. I de kommende år gik han fra forfremmelse til forfremmelse og besad direktørstillinger i Hilton i både Danmark og Sverige.

De første skridt til den toppost, han i dag bestrider i BC Hospitality Group, tog Allan Agerholm, da han i 2007 satte sig i spidsen for hotellet Crowne Plaza, som stod til at åbne dørene to år senere. Hotellet skulle snart blive landskendt som »Det sorte tårn«, hvor de langstrakte regeringsforhandlinger i efteråret 2011 fandt sted.

Her sad han som direktør, indtil Bella Center en dag i efteråret 2013 gav ham et tilbud, han ikke kunne afslå. De havde udset ham som den nye øverste direktør, der skulle afløse pensionsklare Arne Bang Mikkelsen. Samtidig ville Bella Center overtage Crowne Plaza og gøre hotellet til en del af sin voksende koncern.

Det sagde Allan Agerholm og hans bestyrelse ja til. Dermed satte han sig i spidsen for en slagkraftig kæmpeaktør med næsten 1.200 hotelværelser, 150 møde- og konferencelokaler samt flere end 200.000 kvadratmeter lokaler til messer, kongresser, konferencer og koncerter.

Bestyrelsesposter

Foruden sin stilling som direktør eller Chief Hospitality Officer, som de selv kalder det i BC Hospitality Group, er Allan Agerholm også næstformand for bestyrelsen i hotellernes og restauranternes brancheorganisation, Horesta.

Han har også tidligere siddet i bestyrelsen hos Wonderful Copenhagen. Men den position fratrådte han i oktober efter utilfredshed med manglende kommunikation fra bestyrelses­formanden i kølvandet på skandalen om det store Eurovision-underskud.