Forening skal kickstarte dansk crowdfunding

Til trods for at crowdfunding allerede har givet danske startups luft under vingerne, er metoden til kapitalrejsning stadig ny i Danmark. Ny forening vil sætte gang i udviklingen.

Frederik Ploug Søgaard mener, at den lille upstart-virksomhed Airtame, der udvikler en slags trådløs HDMI-forbindelse, er et godt eksempel på, at der er nogle typer virksomheder, der kan få meget stor glæde af crowdfunding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis alt går efter planen, vil Frederik Ploug Søgaard onsdag stå i spidsen for en ny forening, der for alvor skal være med til at få gang i crowdfundingen herhjemme.

Frederik Ploug Søgaard er med til at stifte Dansk Crowdfunding Forening og stiller op som formand. Han er til daglig konsulent i Keystones, der er et matchmakerfirma, som forbinder investorer med bl.a. startups. Nu vil han vende en del af sine kræfter mod at få crowdfunding op at køre i Danmark.

Foreningen vil både fokusere på rammevilkårene og den generelle viden om kapitalrejsningsmetoden. Og der er hårdt brug for det, mener han.

»Vi skal hele tiden være med på beatet i Danmark. Vi skal kunne matche den internationale standard. Nu skal det altså op i gear,« siger han.

Frederik Ploug Søgaard mener, at den lille upstart-virksomhed Airtame, der udvikler en slags trådløs HDMI-forbindelse, er et godt eksempel på, at der er nogle typer virksomheder, der kan få meget stor glæde af crowdfunding.

»Der er jo en speciel type projekter, som rent ud sagt ikke egner sig særlig godt til venturekapital-funding, og det er heller ikke sikkert, de kan tiltrække »business angels« – men de kan egne sig rigtig godt til crowdfunding. Det er, når det drejer sig om produkter, som forbrugerne forstår,« siger han og tilføjer:

»Og det er jo her, at crowdfunding er en speciel blanding af markedsføring og kapitalrejsning. Og det er der altså mange, der kan bruge til noget.«

Frederik Ploug Søgaard er ikke den eneste fortaler for, at Danmark kommer op i gear, når det gælder crowdfunding. I regeringens nye vækstplan, der blev fremlagt for to uger siden, fremgår det, at regeringen ønsker at igangsætte en analyse af mulighederne for »på en forsvarlig måde at fremme crowdfunding«.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, fortæller Berlingske Business, at der lige nu er forhandlinger mellem regering og opposition om, hvorvidt man skal sætte arbejdet i gang med at undersøge mulighederne i crowdfunding.

Erhvervsordførerens oplevelse af forhandlingerne er, at der umiddelbart ikke er uvilje i oppositionen mod at gøre crowdfunding lettere at gå til.