FIH gennemfører massefyringer

FIH Erhvervsbank vil fyre mellem 90 og 110 medarbejdere, svarende til mellem 20 og 24 procent af alle ansatte, for at spare op til 200 millioner kr. Salg af banken kan ikke gennemføres.

Foto: Christian Als/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Som omtalt i Berlingske Business i dag har FIH Erhvervsbank valgt at gennemføre en voldsom sparerunde. Det betyder, at op til 110 ansatte bliver fyrer, og at en række forretningsområder vil blive nedlagt.

FIH ønsker ikke at komme ind på hvilke områder der nedlægges, men ifølge Business.dk vil blandt andet hele aktieafdelingen med 23 ansatte blive fuldstændigt nedlagt. Fyringsrunden skal på længere sigt give en årlig besparelse på mellem 180 og 200 millioner kr. til den trængte bank.

Fyringer det eneste ansvarlige
"En stor del af de berørte medarbejdere er ansat i en periode, hvor FIHs forventninger til markedsudviklingen var langt mere optimistiske og disponeret efter en forventning om, at FIH var en del af et internationalt setup ghennem moderselskabet Kaupthing. Den forudsætning er ikke længere til stede. Ydermere forventes et reduceret aktivitetsniveau i 2009 på erhvervsmarkedet, hvor FIH primært operererer. Derfor er reduktionen i aktiviteter og medarbejdere eneste ansvarlige konsekvens," skriver FIH i en meddelelse.

FIH vil nu indgå i forhandlinger med Finansforbundet, for at aftale de nærmere vilkår for fyringerne. Forhandlingerne ventes afsluttet inden månedens udgang.

FIH-salg er faldet til jorden
Samtidig erkender FIH for første gang offentligt, at salget af banken i hvert fald i første omgang er faldet til jorden. Siden 2004 har FIH været ejet af islandske Kaupthing, som 8. oktober sidste år kollapsede. Gennem hele november forsøgte storbanken JP Morgan at sælge FIH, men som tidligere omtalt på Business.dk er det forsøg mislykkes.

"Majoritetsaktionær i FIH Erhvervsbank er fortsat den islandske bank Kaupthing BAnk. Kaupthings aktier i FIH Erhvervsbank er pantsat i den islandske centralbank. De islandske ejere har siden oktober arbejdet på at sælge FIH. I det nuværende finansielle klima har det indtil videre ikke været muligt," skriver FIH, der samtidig understreger, at man ikke er blevet direkte berørt af den finansielle og økonomiske nedsmeltning på Island, da man har operereret som en selvstændig dansk bank.