FIH nedlægger hele aktieafdelingen

Fuldstændigt som ventet har FIH Erhvervsbank besluttet helt at lukke for sin ambitiøse satsning på opbygningen af en professionel afdeling for aktiehandel.

Foto: Scanpix. Fuldstændigt som ventet har FIH Erhvervsbank besluttet helt at lukke for sin ambitiøse satsning på opbygningen af en professionel afdeling for aktiehandel.
Læs mere
Fold sammen
Som omtalt i Berlingske Business 7. januar har FIH Erhvervsbank besluttet at nedlægge hele sin aktieafdeling. FIH ønskede på det tidspunkt ikke at bekræfte oplysningerne, men fortalte kort efter at ca. 100 medarbejdere ville blive fyret, uden der var sat navn på.

Nu er forhandlingerne med Finansforbundet imidlertid afsluttet, og der er sat navn på de fyrede. Og som ventet går nedskæringerne, der omfatter en femtedel af bankens medarbejdere, hårdt ud over kapitalmarkedsafdelingen, der allerede i begyndelsen af januar mistede sin chef, Peter Zink Secher.

Ingen aktieanalytikere eller -handlere
Ejeren af FIH, islandske Kaupthing, har i et par år satset massivt på at opbygge en førende børsmæglerenhed. Først købte FIH stort set alle ansatte i aktieafdelingen i Alm. Brand Bank, og efterfølgende opbyggede Carnegie-folkene Per Østergaard og Thomas Winter Sørensen et hold af nogle af Danmarks absolut mest velanskrevne aktieanalytikere.

Planen var, at de skulle integreres i Kaupthings nordiske aktieafdeling, men den plan stødte definitivt på grund, da Kaupthing kollapsede i begyndelsen af oktober sidste år. Dertil kom, at de voldsomme kursfald også ramte alle børsmægleres indtjening på aktiehandel hårdt.

Derfor var det ikke den store overraskelse, at FIH valgte at smide håndklædet i ringen. De fleste kunder havde nemlig allerede forladt butikken, da Kaupthing gik ned.

Kraftigt barberet kapitalmarkedsafdeling
Mens FIH indtil Kaupthings opkøb koncentrerede sig om udlån til små og mellemstore danske virksomheder, så satsede banken de seneste år også på at sælge en lang række andre komplicerede finansielle løsninger.

De ambitioner er der nu også skruet ned for, og ifølge Business.dk's oplysninger består kapitalmarkedsafdelingen nu fremover primært af de personer, der forvalter FIH's egenbeholdning af obligationer.

En af de enheder, der fortsætter stort set uændret, er dog FIH Partners, der yder finansiel rådgivning til virksomheder om blandt andet fusioner, opkøb, frasalg og kapitalfremskaffelse. Under de erfarne finansrådgivere Oscar Moesgaard og Kim Bøttkjær har FIH Partners siden 2006 rådgivet om finanstransaktioner til en værdi af mere end 160 milliarder kr.