Elon Musk er tilbage på tasterne: Tesla-aktien falder efter hånligt tweet

Der skulle ikke gå mange dage fra Teslas topchef indgik et forlig med de amerikanske myndigheder, til at han nu er tilbage på Twittertasterne med endnu et kontroversielt tweet.

Teslas topchef Elon Musk har endnu engang været på Twitter... (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Rebecca Cook/Reuters/Ritzau Scanpix

Han kan bare ikke lade være.

Elon Musk har endnu engang været aktiv på Twitter, og nok engang får det konsekvenser for elbilproducentens aktiekurs.

Denne gang retter han skytsene mod de amerikanske børsmyndigheder - Securities and Exchange Commission (SEC) - som han hånligt omdøber.

»Vil bare (sige, red.), at Shortseller Enrichment Commision gør et fantastisk arbejde. Og navneændringen er on point!« lyder det i tweetet, hvor han omdøber SEC med henvisning til shortselling, som er et begreb på aktiemarkedet, hvor man profiterer på faldende kurser.

Det har fået Teslas aktie til at dykke med fire pct. fredag.

Få dage efter forlig

Tweetet kommer få dage efter, at Elon Musk indgik forlig med netop SEC om at betale en bøde på 20 mio. dollar, træde tilbage som bestyrelsesformand for Tesla - og lade fremidige kurspåvirkende tweets undergå godkendelse.

Hvorvidt dette tweet er blevet godkendt vides ikke.

SEC havde ellers lagt op til at fratage Musk retten til at stå i spidsen for en børsnoteret, og dermed pille ham ned fra Teslas trone.

Det var et andet tweet, som havde rettet SECs øjne mod den iøjnefaldende, idérige iværksætter, som har revolutioneret bilbranchen.

7. august tweetede han nemlig, at han overvejede at købe Tesla ud af fondsbørsen, og at finansieringen allerede var sikret. Det viste sig dog, at der intet hold var i det tweet, og dermed blev Musk anklaget for svindel og vildledning af investorerne.

Aktien faldt 11 pct., da han tweetede 7. august.

Efter at forliget blev indgået i lørdags, steg aktien straks, da markedet åbnede mandag morgen.

Tesla startede således ugen med en stigning på 16 pct. i mandags.