Deutsche Bank rodet ind i guld-efterforskning

Både de tyske og britiske myndigheder har haft en række banker i søgelyset, der angiveligt skal have manipuleret med guld- og sølvmarkedet.

Deutsche Bank er en af fem banker, der er en del af den fastsættelse af guldprisen, der foregår to gange dagligt i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tysklands finansielle myndigheder har krævet dokumenter fra Deutsche Bank i en sag om potentiel manipulation med guld- og sølvpriserne i London.

Det skriver Financial Times.

Både de tyske myndigheder, Bafin, og de britiske, FCA, har haft en række banker i søgelyset, der angiveligt skal have manipuleret med guld- og sølvmarkedet.

Hidtil har efterforskningen mod bankerne været begrænset til generelle spørgsmål, men ifølge Financial Times går Bafin nu videre i sagen og har krævet, at Deutsche Bank udleverer mails og dokumenter.

Ifølge kilder med kendskab til situationen er ansatte fra Deutsche Bank blevet udspurgt af de tyske myndigheder ved flere razziaer mod banken, og myndighederne har også ønsket at overvære handelen med guld og sølv.

Deutsche Bank er en af fem banker, der er en del af den fastsættelse af guldprisen, der foregår to gange dagligt i London. Men modsat libor-renten, hvor bankerne indleverer hver sit bud på renten, foregår prisfastsættelsen ved reel handel.

Markedet for guld udgør 215 mia. dollar om dagen, og London er det vigtigste handelscenter.

Udover Deutsche Bank deltager Barclays, Bank of Nova Scotia, HSBC og Société Générale i fastsættelsen af guldprisen, der foregår to gange dagligt.