Deutsche Bank overvejer frasalg og opsplitning

Fremtiden kan blive meget anderledes for tysk storbank.

Læs mere
Fold sammen

Den fremtidige sturktur for den tyske storbank Deutsche Bank er formentlig ved at være tæt på en afgørelse. I hvert fald kan flere medier rapportere om, hvilke strategiske overvejelser, banken gør sig om fremtiden.

Banken, der i dag både driver detailbankvirksomhed og investeringsbank, er nemlig nødt til at foretage sig noget, da indtjeningen er under pres.

Ifølge Süddeutcshe Zeitung beretter, at banken ser tre mulige fremtidsscenarier. I det mest radikale scenarie vil banken trække sig helt fra privatkundeforretningen, skriver avisen. Et andet scenarie er, at beholde den nuværende struktur, men beskære hele molevitten efter "plæneklippermetoden". Den model møder dog ifølge avisen kritik for at være for længe om at få effekt.

I det tredje scenarie, som avisen beskriver, bibeholdes både investerings- og detailbank, men investeringsbankens forretningsomfang slankes med 150 mia. euro, og detailbanken Postbanks sælges enten fra eller børsnoteres selvstændigt.

Også nyhedsbureauet Reuters har oplysninger om, at et frasalg af Postbank skulle være blandt overvejelserne.

Bankens officielle talspersoner ønsker ikke at kommentere planener, men bekræfter, at der vil komme nyt om de strategiske overvejelser i andet kvartal.