Deutsche Bank lancerer stort spareprogram

Den tyske storbank Deutsche Bank har taget sparekniven frem. Det viser bankens strategi der blev offentliggjort mandag i kølvandet af bankens regnskab søndag. Samlet er målet, at man på sigt skal spare 3,5 mia. euro.

Foto: KAI PFAFFENBACH.
Læs mere
Fold sammen

Allerede i år skal banken skære med 1,2 mia. euro i udgifterne. Og tager man de lidt længere briller på, så har Deutsche Bank fem år til at nå op på årlige besparelser på 3,5 mia. euro.

Det skriver Bloomberg News.

Banken oplyste i fredag, at man har en strategiplan på vej. Og ifølge Bloomberg vil engangsudgifterne løbe op til at indføre den nye plan løbe op i 3,7 mia. euro.

Af planen fremgår det også, at den tyske storbank vil have en mindre ejerandel i Postbank, og man vil også gøre afdelingen for værdipapirer mindre. Og frem til 2020 vil banken lukke afdelinger i områder og lande. Samlet skal banken skære 15 pct. væk.

Banken er under pres fra investorerne for at skabe værdi. Lige nu er aktiekursen under pres, og banken har gang på gang måtte betale bøder i forbindelse med retslige tvister. Senest i sidste uge, hvor banken måtte betale en bøde på 2,5 mia. dollar til myndighederne i USA og Storbritannien i et forlig, der handler om, hvorvidt banken har manipuleret LIBOR (London Interbank Offered Rate).

Bøden har betydet, at bankens overskud er halveret i første kvartal 2015 i forhold til kvartalet året før til 544 mio. euro mod 1,08 mia. euro.

En aktie i Deutsche Bank kostede 31,54 euro fredag.