Coop henter koncerndirektør hos IKEA

Administrerende direktør Peter Høgsted har hentet IKEAs HR-chef Lene Groth til Coop, hvor hun bliver koncerndirektør med ansvar for HR.

Lene Groth siger farvel til IKEA og goddag til Coop, hvor hun får titlen som koncerndirektør med ansvar for HR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kommer og går på direktionsgangen hos Coop.

Tidligere på måneden meddelte dagligvarekoncernen, at Elise Brøchner stopper som HR-koncerndirektør, og sidste efterår forlod Jesper Fauerholdt jobbet som kædedirektør for Kvickly, da han var skråt uenig med Peter Høgsted om strategien for Coop og i særdeleshed for Kvickly. 

Sidste måned blev det officielt, at Søren Steffensen forlader sit job som global salgschef hos undertøjskoncernen Triumph for fremover at stå i spidsen for Kvickly, og onsdag kunne Coop annoncere, at Peter Høgsted har fundet sin nye HR-direktør.
Høgsted har været på jagt hos sin tidligere arbejdsgiver IKEA, hvor han har fundet 48-årige Lene Groth. Hun er blevet ansat som ny koncernchef i Coop med ansvar for HR, og den rolle er hende ikke ubekendt. Lene Groth har siden 2011 været global operativ HR-chef for IKEA, der beskæftiger 140.000 medarbejdere, og hun har en 12 år lang karriere bag sig i den svenske møbelkoncern.

Det nyeste medlem af Coops koncernledelse  er oprindelig bankuddannet, og hun har tidligere blandt andet arbejdet i Codan Bank og SEB.

Hos Coop får Lene Groth blandt andet ansvar for at styrke den interne lederudvikling, så virksomheden fremover i højere grad kan rekruttere internt, lyder det i en meddelelse fra dagligvarekoncernen.

»Jeg er fantastisk glad for, at Lene kommer med på holdet. Hun har en ligefrem tilgang til mennesker, stærk erfaring i lederudvikling og dyb indsigt i detailhandel,« siger Peter Høgsted.

Peter Høgsted kom til Coop i november 2013 og har en fortid i netop IKEA, hvor han var ansat fra 1995 til 2008. Da han kom til Coop gjorde han klart, at han ville sætte sit eget ledelseshold, og nu har han altså fået en gammel kending med om bord.

I Lene Groth får Peter Høgsted en HR-direktør, som på Linkedin betegner sig selv som en person, der i sin rolle i spidsen for HR »forventer dedikerede og loyale medarbejdere.«

»Coop er inde i en rigtig spændende udvikling, og jeg glæder mig til at bidrage til udvikling af Coops unikke kultur og samarbejdsform,« siger Lene Groth, som har første arbejdsdag som koncerndirektør i Coop den 1. september.

Herefter består direktionen i Coop af administrerende direktør Peter Høgsted, koncerndirektørerne Lene Groth, Michael Løve, Jan Madsen, Per Toelstang og Gregers Wedell-Wedellsborg.