Capinordic søger om udsættelse af skrap frist

Capinordics nye topchef, Henrik Vad, har bedt Finanstilsynet om udsættelse for den skrappe frist på to dage, som tilsynet gav finanskoncernen i mandags.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kriseramte finanskoncern Capinordic meddelte i mandags aktiemarkedet, at virksomheden havde fået frist til i dag onsdag til at opgøre Capinordic Banks samlede solvensbehov og opfylde det opgjorte solvensbehov.

Adm. direktør Henrik Vad, som fik overladt tøjlerne i finanskoncernen for bare to uger siden, har i dag søgt Finanstilsynet om udsættelse:

”Vi har fremsendt et brev, hvor vi beder om udsættelse. Herefter sender vi en mængde yderligere materiale tilsynet i eftermiddag. Og sidst på dagen forventer vi at tage til møde i Finanstilsynet,” siger han.

Ifølge Henrik Vad mere end opfylder Capinordic Bank solvenskravet på ti pct.: ”Når vi gør det op, ligger vi pænt over,” siger han.

Lykkes det ikke Capinordic-chefen at overbevise tilsynet, er der formentlig to muligheder for den trængte finanskoncern. Enten tilføres banken flere penge, eller også må den overlades til Finansiel Stabilitet.