Chokunderskud ryster Capinordic Bank

Den tidligere velhaverbank Capinordic er kastet ud i afgrundsdyb krise og venter nu et milliardunderskud i år og skal derfor have tilført ny kapital efter krav fra Finanstilsynet. (Opdateres)

Lasse Lindblad og Steen Bryde der startede Capinordic som velhaverbank. Foto Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børsnoterede Capinordics bankforretning kæmper for livet. Det er således netop kommet frem, at banken har fået tre dage af Finanstilsynet til at få styr på sin solvens.

Derfor er banken nu i gang med at undersøge muligheden for en kapitaltilførsel på omkring 200 mio. kr., som kan være med til at dæmme op for det underskud på op til 1,2 mia. kr., som banken venter i år.

Som følge af krisen stopper Capinordic Bank al udlånsaktivitet.

”Ledelsen i Capinordic A/S har igangsat initiativer med henblik at banken kanopfylde solvensbehovet. Desuden har ledelsen besluttet at ophøre altudlånsvirksomhed og at gennemføre en kontrolleret afvikling af alleudlånsengagementer i Capinordic Bank A/S” skriver selskabet i sin netop udsendte meddelelse.

Direktør i Capinordic Henrik Vad understreger over for Business.dk, at han selv var en smule overrasket over, at det stod så slemt til i banken.

”Jeg har kun været direktør i Capinordic i 12 dage, og det er klart, at jeg bliver overrasket over, at solvensbehovet i banken er anderledes, end vi regnede med. Banken står over for store udfordringer, og det er min opgave at rydde op, men jeg holder fast i, at selve Capinordic har en fremtid på trods af situationen i banken,” siger Henrik Vad, direktør i Capinordic.