Butik fik to ordrer i sekundet i hæsblæsende start på Black Friday - første salgstal tyder på ny rekord

Fredag var kun sekunder gammel, da de første Black Friday-ordrer begyndte at tikke ind. Coolshop fra Aalborg fik i perioder to ordrer i sekundet, men trods en hidsig start faldt købelysten lidt hen ad natten. Black Friday tegner dog til en ny rekord igen i år.

Gabriella på otte og hendes mor Mildrid køber et Apple Watch på tilbud i Power i Glostrup, lige da de åbnede kl. 7.00. På nettet har tilbudene dog kørt siden midnat, og de første tal tyder på, at Black Friday bliver endnu en rekorddag for dansk detailomsætning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har stået og frosset foran et varehus i den tro, at Black Friday startede klokken 07.00, så har du taget fejl. I år startede festen langt tidligere, nemlig klokken 00.00, hvor netbutikker over hele landet åbnede de digitale døre for knaldtilbud på alt fra TVer til sminke. De første tal fra dankortudbydren Nets viser, at kunderne kom hurtigt ud af starthullerne lige over midnat, men at der så blev holdt lidt igen midt på natten. Antallet af transaktioner er ifølge Nets steget med syv procent sammenlagt.

»I løbet af de tidligere nattetimer har vi set, at der har været markant mere run på set i forhold til sidste år,« udtaler Henriette Høyer, talsperson for DIBS Payment Services,  der er en del af Nets, der dog ikke mener, man skal lægge for meget i faldet midt på natten.

»Det er ikke nødvendigvis udtryk for en afmatning, idet at vi har observeret, at mange webshops har tyvstartet Black Friday i år og starter tidligere end nogensinde før i løbet af ugen med mange gode tilbud, som folk gør brug tidligt af. Derfor bliver folk heller ikke oppe hele natten og vi ser derfor et fald fra kl. 02:00-05:00,« vurderer Henriette Høyer.

Foreningen for Dansk Internethandel har spurgt sine medlemmer, hvordan dagen hidtil er forløbet, og her melder mange netbutikker om meget kraftig handelsaktivitet. Nordjyske Coolshop.dk har brugt otte måneder på at forberede sit IT-system på Black Friday, og på visse tidspunkter af natten oplevede Coolshop.dk at få to ordrer i sekunder. IT-systemet holdt dog stand.

Elgiganten har oplevet en stigning på 10 pct. i omsætningen mellem midnat og klokken otte i forhold til sidste år, og elektronikkæmpen melder, at der har været 300.000 forbi deres hjemmeside i døgnets otte første timer. Både Spejdersport og Lirumlarumleg melder om vækstrater på 30 procent, men elektronikvarehuset Power har haft en omsætningsvækst på et pænt tocifret beløb.

Rabatvirksomheden Cuponation, der er en del af Global Savings Group, har indsamlet data fra deres samarbejdspartnere i flere europæiske landet, hvor det blandt andet er muligt at se det gennemsnitlige beløb, som danskerne køber for. Her ligger Danmark pænt med med en gennemsnitlig kurvstørrelse på 885 kroner, hvilket dog blegner lidt ved siden af Norge.

Black Friday har de seneste år udviklet sig med lynets hast til at være den største handelsdag i Danmark, og umiddelbart tyder det på, at 2017 slår ny rekord, hvilket dog også skal tilskrives det generelt stigende privatforbrug.